001 - Escaperoom aglemeen
De Fit-test: 60+, bewegen dus

De Fit-test: 60+, bewegen dus


Geplaatst op: 16 januari 2017

Dat bewegen gezond is, dat weet iedereen. En veel mensen, ook 60-plussers, doen dat ook. Maar er zijn ook nog heel veel mensen, die niet regelmatig bewegen. Het komt er niet van, of men denkt, dat men fit genoeg is.

Meten is weten, en daarom biedt Spel en Sport DRV in opdracht van de gemeente een Fit-test aan, deze keer aan alle 60-plussers in Abcoude. Daarin wordt uw fitheid vergelijken met de gemiddelde fitheid van uw leeftijdgenoten. Hoe staat het met uw gewicht, spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen? Ook voor mensen die denken voldoende te bewegen kan zo’n test leiden tot verrassende conclusies!

De Fit-test

Deze is zaterdagmiddag 11 februari in de Kees Bonzaal, Holendrecht 55 te Abcoude. De test neemt ongeveer een uur in beslag en start met het meten van uw bloeddruk. Een arts in opleiding bekijkt vervolgens of u aan de test mee kunt doen. Alle testen worden begeleid door ervaren vrijwilligers. De beoordeling en het advies is in handen van gekwalificeerde docenten van Spel en Sport DRV.

Uw reactievermogen, uw kracht en lenigheid worden getest, uw BMI bepaald en in een 6 minuten durende wandeltest bekijken we uw uithoudingvermogen.

Deskundig advies

Daarna bespreekt u bij een kopje koffie of thee de uitslag van de test en krijgt u een deskundig advies. En bij dat advies hoort ook een mooi aanbod om uit te vinden wat voor u een geschikte en prettige vorm van bewegen is. U kunt gaan meedoen aan 12 kennismakingslessen. Het grootste deel van deze lessen is in de Kees Bonzaal, waar u werkt aan uw conditie, kracht en lenigheid. En er is ook ruimte voor een prettig spelletje volleybal, badminton of een andere sport. Ook gaan we een keer naar M’ Fitnes en maakt u kennis met sportief wandelen. Voor deze gevarieerde kennismaking betaalt u 60 euro.

Doe mee en meld u aan!

U kunt zich aanmelden op werkdagen tussen 10.00 -12.00 uur door te bellen naar Tympaan – De Baat, 0297 76 02 60. U wordt direct ingedeeld op een tijd die u schikt. Uw bijdrage voor deze test van € 7,50 kunt u contant betalen op de testdag.

De test kost u een uur, u krijgt een deskundig advies en een mooi aanbod om te beginnen met bewegen, wat houdt u nog tegen? Durf de uitdaging aan en laat u testen!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Fit-test: 60+, bewegen dus

Dat bewegen gezond is, dat weet iedereen. En veel mensen, ook 60-plussers, doen dat ook. Maar er zijn ook nog heel veel mensen, die niet regelmatig bewegen. Het komt er niet van, of men denkt, dat men fit genoeg is. Meten is weten, en daarom biedt Spel en Sport DRV … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: