001 - De Baat
Petitie voor behoud PAUW Bedrijven groot succes

Petitie voor behoud PAUW Bedrijven groot succes


Geplaatst op: 16 januari 2017

De petitie voor het behoud van de sociale werkvoorziening PAUW Bedrijven is een groot succes. Online kwamen de afgelopen anderhalve maand 1923 ondertekeningen binnen en op papier maar liefst 2731. Daarmee komt het totale aantal ondertekeningen uit op 4654!

De petitie ‘PAUW Bedrijven moet blijven’ is door de fractie van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal in De Ronde Venen gestart op 4 december vorig jaar toen bleek dat de colleges van vier van de zes gemeenten die eigenaar zijn van PAUW Bedrijven de sociale werkvoorziening op wilde heffen. De petitie roept de zes gemeenten op om de sluiting te voorkomen en samen met PAUW Bedrijven op zoek te gaan naar een duurzame oplossing. De petitie kan nog tot 1 februari worden ondertekend op pauwbedrijvenmoetblijven.petities.nl.

Raadslid Pieter Kroon: “Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen met ons vinden dat PAUW Bedrijven moet blijven bestaan en dat er een duurzame oplossing moet komen. Het aantal ondertekeningen heeft al onze stoutste verwachtingen overtroffen! Het is een glashelder en niet te negeren signaal richting de colleges en raden van de zes gemeenten die eigenaar zijn van PAUW Bedrijven.”

Duurzame oplossing dichterbij

De duurzame oplossing waar de petitie toe oproept is inmiddels een stuk dichterbij doordat er een second opinion is gekomen op het rapport Langedijk op basis waarvan een meerderheid van de colleges besloot om PAUW Bedrijven op te heffen. Uit deze second opinion van organisatieadviseur Robert Capel blijkt dat de keuze van vier van de zes colleges voor het opheffen van PAUW Bedrijven een te voorbarige beslissing was. De onderzoeker concludeert dat alternatieven niet goed zijn onderzocht en het opheffen van PAUW Bedrijven daardoor als enige conclusie naar voren kwam. Dit terwijl er wel degelijk betere alternatieven zijn met behoud van PAUW Bedrijven.

Uit het rapport blijkt verder dat in het land in minder dan 5% van de gevallen wordt besloten tot het opheffen van een sociale werkvoorziening en dan gaat het zonder uitzondering om sociale werkvoorzieningen die flink verlies draaien en dat is bij PAUW Bedrijven niet het geval. De onderzoeker adviseert dan ook om in te zetten op een variant met behoud van PAUW Bedrijven. Daarmee blijft de expertise van PAUW het beste behouden, is het behoud van werkplekken beter te garanderen en worden liquidatiekosten van naar schatting 10 miljoen euro voorkomen.

Schriftelijke vragen De Ronde Venen

In De Ronde Venen is het nog steeds een raadsel waarom wethouder Goldhoorn de PAUW Bedrijven op wil heffen. Schriftelijke vragen die de fractie van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal hierover stelde op 17 november vorig jaar zijn tot groot ongenoegen van de fractie nog steeds niet beantwoord.

“Als de wethouder meer dan twee maanden nodig heeft om een antwoord te bedenken op simpele vragen als waarom hij heeft gekozen voor het opheffen van PAUW Bedrijven geeft dat toch te denken. Als het college niet tot inkeer komt, dan zal de raad de koers bij moeten sturen. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen,” aldus raadslid Pieter Kroon.  


Laatst bewerkt op: 16 januari 2017 11:13

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Petitie voor behoud PAUW Bedrijven groot succes

De petitie voor het behoud van de sociale werkvoorziening PAUW Bedrijven is een groot succes. Online kwamen de afgelopen anderhalve maand 1923 ondertekeningen binnen en op papier maar liefst 2731. Daarmee komt het totale aantal ondertekeningen uit op 4654! De petitie ‘PAUW Bedrijven moet blijven’ is door de fractie van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: