VZOD/FIQAS Ziet strijdlust beloond met puntZIET

Geplaatst op: 16 januari 2017

Na de goede wedstrijd van vorige week stond afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen het, op de vijfde plaats staande, Haagse GKV op het programma. De thuisploeg was op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Paul te Riele en Nils van Os vervingen Henkie Maat en Hein van Leeuwen. Van de vijf basisspeelsters begon Jessica Zijerveld op de bank. Gezegd moet worden dat de invallers het uitstekend deden. VZOD/FIQAS schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten was het Josine Verburg die de korf twee maal wist te vinden, en niet voor het laatst deze middag. Het eerste kwart van de wedstrijd was duidelijk voor de blauw/zwarten uit Kudelstaart. De als fysiek sterk bekend staande Haagse ploeg werd met eigen middelen bestreden. De thuisploeg speelde in de beginfase met passie en overtuiging. Maar langzaam kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en namen het initiatief over toen de Kudelstaartse doelpuntenmachine na twintig minuten haperde. In deze periode werd een 4-2 voorsprong uit handen gegeven en met nog zeven minuten te spelen voor de rust stond er een 4-7 achterstand op het scorebord. Daarna vielen de doelpunten wel weer, maar aan beide kanten zodat de rust werd bereikt met een 7-10 stand.

Trainer/coach Cor Loef sprak zijn team in de rust vermanend toe. En wist daarbij de juiste snaar te raken. Kort na het eerste fluitsignaal van de tweede helft wisten, wederom, Josine Verburg en de voor Dineke Westerhof ingevallen Jessica Zijerveld de achterstand te verkleinen tot 9-10. Daarna een gelijk opgaande strijd waarbij op het scherpst van de snede werd gevochten, zonder dat het onsportief werd. Dit was mede te danken aan de goed leidende scheidsrechter. VZOD/FIQAS keek wel voortdurend tegen een achterstand aan, maar groter dan twee punten werd deze niet. Met nog vijf minuten op de klok bracht Josine Verburg voor het eerst in de tweede helft een gelijke stand op het scorebord 15-15. Coach Cor Loef bracht extra aanvalskracht binnen de lijnen in de persoon van Bart Verheul en Anika van Os. Hij leek in zijn opzet te slagen want via Jessica Zijerveld kwam zijn ploeg met nog vier minuten te spelen voor het eerst in de tweede helft op voorsprong: 16-15. Het publiek werd getrakteerd op een bloedstollend slot van de wedstrijd waarbij GKV in de wedstrijd werd gehouden door twee toegekende, en benutte, strafworpen. Hierdoor kwamen de bezoekers weer op voorsprong: 16-17. Het was echter Josine Verburg die met een afstandsschot, haar achtste doelpunt deze middag, in de laatste minuut zorgde voor een puntendeling. Gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag. Door dit resultaat heeft het op de zesde plaats staande VZOD/FIQAS nu drie punten voorsprong op Dijkvogels, de tegenstander van volgende week.

Na de goede wedstrijd van vorige week stond afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen het, op de vijfde plaats staande, Haagse GKV op het programma. De thuisploeg was op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Paul te Riele en Nils van Os vervingen Henkie Maat en Hein van … Lees meer »