01 - Nooit Gedacht

Klein Oratorium in De Rank Mijdrecht


Geplaatst op: 12 maart 2012

"Vader, waar ben je", is komende zondag het thema van de bijzondere dienst in kerkelijk Centrum De Rank.
Nu de protestantse gemeente van Mijdrecht vanwege de restauratie van de Janskerk alle kerkdiensten houdt in De Rank, zijn daar elke zondag om 11 uur bijzondere diensten. Op 18 maart wordt er een Klein Oratorium "Vader, waar ben je" uitgevoerd. Dat is een vraag, die velen zich wel eens gesteld hebben. De verhalen over het offer van Isaak en het offer van Christus komen naast elkaar te staan. Wrange klanken in de - soms bijna minimal- muziek van orgel, het koor Chantdante en flügelhorn, teksten van Gabriël Smit en bijbelgedeelten illustreren deze vraag. Het joodse 'Kol Nidrei', het lied voor Grote Verzoendag omlijst psalm 22, de lijdenspsalm.
Dirk Jan Warnaar, kerkmusicus van de protestantse gemeente van Mijdrecht, schreef dit oratorium. Ds. Kees Burger leidt deze dienst, die helemaal past in de veertigdagentijd.
U bent allen van harte welkom in deze bijzonderedienst op zondag 18 maart om 11.00 uur in De Rank, Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Klein Oratorium in De Rank Mijdrecht

"Vader, waar ben je", is komende zondag het thema van de bijzondere dienst in kerkelijk Centrum De Rank. Nu de protestantse gemeente van Mijdrecht vanwege de restauratie van de Janskerk alle kerkdiensten houdt in De Rank, zijn daar elke zondag om 11 uur bijzondere diensten. Op 18 maart wordt er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: