001 - Homan Zonnepanelen
Volgend jaar ook overdag 130 km/u op A2

Volgend jaar ook overdag 130 km/u op A2


Geplaatst op: 18 januari 2017

Volgend jaar mogen automobilisten op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht ook overdag 130 kilometer per uur rijden. Nu mag dat alleen tussen 19.00 en 6.00 uur. Overdag is de maximale snelheid nog 100 kilometer per uur.

Minister Schultz zei in een debat in de Tweede Kamer dat er eerst nog groot onderhoud moet worden gepleegd op de snelweg. Er wordt dan onder meer zo stil mogelijk asfalt neergelegd.

Sinds de verbreding van de A2 is er veel discussie over het verhogen van de maximale snelheid. Omwonenden hebben last van het geluid. Er zijn ook vragen over de veiligheid van de maatregel.

Schultz is een groot voorstander van het verhogen van de maximale snelheid. Een jaar geleden zei ze ernaar te streven dat op 77 procent van de snelwegen 130 kilometer per uur kan worden gereden. "Voor automobilisten wordt de maximumsnelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger."


Laatst bewerkt op: 18 januari 2017 15:18

Bron: NOS.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volgend jaar ook overdag 130 km/u op A2

Volgend jaar mogen automobilisten op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht ook overdag 130 kilometer per uur rijden. Nu mag dat alleen tussen 19.00 en 6.00 uur. Overdag is de maximale snelheid nog 100 kilometer per uur. Minister Schultz zei in een debat in de Tweede Kamer dat er eerst … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: