02 - Senior  sportief actief 2e week

Sportieve gebeurtenissen tijdens De Hoef Sportief


Geplaatst op: 12 maart 2012

De Hoef Sportief vindt plaats op 1 juli 2012. Op die dag worden op het water van de Kromme Mijdrecht en op de wegen rondom De Hoef verschillende sportieve gebeurtenissen georganiseerd.

Het dorpje De Hoef ligt aan de Kromme Mijdrecht, een zijtak van de Amstel, welke leidt naar Woerdense Verlaat. De Hoef heeft een hechte kern en er zijn veel sportieve activiteiten bij diverse verenigingen zoals de sportvereniging HSV, de schaatsvereniging HouStreek en in de sportzaal van de Springbok bij het dorpshuis. Ook zijn er wandel en -fietsclubs.

Bij het dorpscomité, tijdens een bijeenkomst wijkgerichte aanpak van de gemeente DeRondevenen, is door verschillende mensen het idee geopperd om "iets" sportiefs te doen op het water van de Kromme Mijdrecht. Er waren een aantal suggesties variërend van "fiets 'em erin" tot aan een "brug tot brug race". Enkele bewoners van het dorp hebben daarom samen met het dorpscomite het initiatief genomen om op 1 juli een sportief evenement in De Hoef te organiseren.

Wat gaat er gebeuren
Op zondag 1 juli vindt een aantal sportiviteiten in De Hoef plaats waar iedereen aan mee kan doen.
Het begint 's ochtends vroeg met een wandeltocht van 5, 10 of 20 kilometer. Daarna vindt er een recreatieve zwemwedstrijd plaats met een lengte van 1 kilometer. Vervolgens wordt er in 7 rondjes een afstand van 30 km gefietst en wordt afgesloten met een prestatieloop van 5 en 10 kilometer.
Men kan per onderdeel deelnemen. Bij het zwemmen, fietsen en de prestatieloop wordt de tijd van de deelnemers gemeten en er zijn prijzen voor de winnaars en natuurlijk wordt gejuicht voor een ieder die de eindstreep haalt.

De 41 van De Hoef
Voor de echte sportievelingen is het ook mogelijk om aan alle onderdelen deel te nemen. Het zwemmen, fietsen en de lange prestatieloop zijn bij elkaar opgeteld 41 kilometer en vormen een apart klassement (voor de sporters die aan alle drie de onderdelen hebben deelgenomen). Wie wordt de 1e winnaar van de 41 van De Hoef?

Deze sportieve prestaties kunnen door toeschouwers worden bijgewoond vanaf elke plek langs het parcours. Bij restaurant "de Strooppot" is de coördinatie van het uitreiken van de startnummers en het bijhouden van de resultaten van de deelnemers door een jury. Voor kinderen is er een spel op het grasveld van de kerk (naast het restaurant).

Ludieke afsluiting
Aan het eind van de middag vindt er een ludieke activiteit plaats op het water voor de Strooppot waar iedereen die niet bang is voor een nat pak, aan kan deelnemen.
De gemeente heeft een aantal voorwaarden ten aanzien van de veiligheid gesteld. Zo is gedurende het evenement een eenrichtingsverkeer van kracht (met de klok mee) op de rijbaan van de Oostzijde; er is een reddingsbrigade op het water en er zijn verkeersregelaars op de kruisingen van wegen. Diverse (sport)verenigingen dragen hun steentje bij aan de organisatie van het evenement.

Meer informatie
We hopen dat we u enthousiast hebben gemaakt voor De Hoef Sportief en dat we u als deelnemer of toeschouwer op 1 juli zullen zien in ons sportieve dorpje. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website in aanbouw: http://www.dehoefsportief.nl of een mail sturen naar info@dehoefsportief.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sportieve gebeurtenissen tijdens De Hoef Sportief

De Hoef Sportief vindt plaats op 1 juli 2012. Op die dag worden op het water van de Kromme Mijdrecht en op de wegen rondom De Hoef verschillende sportieve gebeurtenissen georganiseerd. Het dorpje De Hoef ligt aan de Kromme Mijdrecht, een zijtak van de Amstel, welke leidt naar Woerdense Verlaat. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: