De Vinken pakt belangrijke punten

Geplaatst op: 21 januari 2017

F1
Het team van trainer-coach Dirk van der Vliet had wellicht extra profijt van het met trommels en toeters uitgeruste team van de week, de pupillen F1. Mede door het enthousiasme van Vinken’s kleinsten kwam het Vinkeveense vlaggenschip makkelijk tot scoren. Rutger Woud opende de score; samen met zijn levenspartner Annick Stokhof, diens broer Jerom en met nestrix Joyce van Wijk stond Woud in het aanvalsvak, terwijl Emese Kroon met Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul het defensieve kwartet vormde.

Doelpunten van Dorien Verbruggen, Jelle Mul en opnieuw Rutger Woud tilden de stand naar 4-1. Door een wat slordiger periode kwam Huizen nog even langszij, maar al voor de rust werd duidelijk dat de kansen groot waren om beide punten in huis te houden: Joyce van Wijk, Gideon leeflang (2x), Emese Kroon (2x) en Annick Stokhof zetten voor het thuispubliek een aangename 10-7 voorsprong bij rust op het scorebord.

Taart
Sowieso is het goed toeven op de Vinkeveense tribunes. Dit keer was de supportersvereniging van de Vinken Vikings zo gastvrij om het publiek op een aangenaam stuk taart te trakteren. Het bracht de stemming er extra goed in.  De Vinken zou in de tweede helft geen moment in gevaar komen. Huizen speelde wat ongeïnspireerd en de thuisploeg benutte een mooie reeks van kansen:  Rutger Woud scoorde nog twee maal, aanvoerster Annick Stokhof drie maal. Emese Kroon, Gideon Leeflang en Jerom Stokhof scoorden elk nog eenmaal.  Hiermee kwam de eindstand op een keurige 18-12 voor de thuisploeg.

In de eerste thuiswedstrijd van De Vinken 1 in 2017 behaalden de Vinkeveners een prima resultaat. Waar de uitwedstrijd tegen de bezoekers uit Huizen voor de kerst nog verloren ging, was deze return voor Vinkeveen. Al vanaf het begin leidde de thuisploeg om uiteindelijk met 18-12 te kunnen zegevieren. F1 … Lees meer »