De Vinken A1 blijft meedoen in de top

Geplaatst op: 23 januari 2017

De Vinken A1, gesponsord door Jumbo Vinkeveen, draait bovenin mee en winst zou een mooie start zijn van de tweede helft van het zaalseizoen. Dat moest dan wel gebeuren zonder de eveneens geblesseerde Deena Dankelman, die ook voor een paar maanden is uitgeschakeld.

Voordat het publiek er goed en wel voor was gaan zitten, verschalkte Finn Kroon zijn tegenstander. Een vrije bal van de bezoekers bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Gedurende de gehele eerste helft ontspon zich een gelijkopgaande strijd. Tot aan de 5-5 (doelpunten Lisa van Diemen, Lotte Bouwman, Fenne Claassen en Finn Kroon) waren het de bezoekers die elke keer het voortouw namen. Pas in de laatste twee minuten voor rust kon de thuisploeg die rol omdraaien en nam het via een afstandsschot van Lisa van Diemen en een fraaie omdraaibal van Timo Pronk wat afstand: 7-5.

In de tweede minuut na rust – VZOD had de stand inmiddels op 7-6 gebracht – sloeg de schrik het publiek wederom om het hart. Na een botsing met een tegenstander bleef Fenne Claassen geblesseerd op de grond liggen. Gelukkig kon ze – zij het wel wat aangeslagen – verder. Lange tijd bleven doelpunten uit.

De Vinkenaanval had moeite met scoren. De verdediging, onder leiding van Timo Pronk, die zijn tegenstander onder de korf veelvuldig de baas was, gaf echter geen krimp. Aanvoerster Lotte Bouwman scoorde na tien minuten eindelijk de 8-6. Toen Dylan Bras even later uit een slim genomen vrije bal 9-6 liet aantekenen leek er geen vuiltje meer in de lucht.

VZOD toonde echter veerkracht en verkleinde de achterstand tot 9-7. De ideale kans voor de bezoekers op 9-8 (een strafworp) werd tot opluchting van het Vinkenpubliek gemist. Maar datzelfde publiek was er niet gerust op. De aanval speelde te gehaast en leed veel balverlies. Maar ook VZOD deelde in die malaise. Een rommelige fase brak aan.

Wederom was het Lotte Bouwman die De Vinken weer de nodige lucht gaf. Uit een strakke bal van Finn Kroon, die haar uit zijn ooghoeken zag wegtrekken, scoorde ze 10-7. Nu was het echt over en uit. De mooiste bal van de wedstrijd, kwam ook op naam van Finn. Hij lokte twee tegenstanders mee en gooide zonder om te kijken de bal achterover naar vakgenoot Bart Eenennaam. Helaas rekende die daar niet op. Even later zorgde Bart wel voor de eindstand: 11-7. Een verdiende overwinning voor De Vinken A1 en een mooie opsteker voor de rest van het seizoen.

De vorige ontmoeting was namelijk gestaakt na de vervelende blessure van Ravi Brockhoff. Hij blesseerde zich zodanig dat hij voor minimaal drie tot zes maanden is uitgeschakeld. Bijzonder aardig was het dan ook dat de ploeg van VZOD hem voor de wedstrijd een smakelijk presentje overhandigde. Een mooi sportief gebaar. … Lees meer »