Passionele Argentijnse tango in De Meijert


Geplaatst op: 12 maart 2012

De Argentijnse tango staat voor passie, voor uitdaging en voor onweerstaanbare aantrekkingskracht. Beleef dit alles tijdens het tangoconcert ‘Aníbal & Ástor', vrijdag 23 maart in De Meijert in Mijdrecht.

‘Aníbal & Ástor' is een muzikale voorstelling waarin een indringend verhaal wordt verteld over oerdrang en het kiezen voor de onzekerheid van andere wegen dan gebaande paden. Ástor Piazzolla had die oerdrang om de Argentijnse tango levend te houden. Daarvoor moest hij zich onder meer losmaken van zijn geliefde mentor Aníbal Troilo en verruilde hij zelfs Buenos Aires voor de stad New York.
De zeer veelzijdige acteur Frans van Deursen is de verteller van het verhaal én de zanger, terwijl het Pavadita Tango String Quartet werken speelt van tangogenie Aníbal Troilo (1914-1975) en zijn rebelse protegé ‘Ástor Piazzolla (1921-1992). Marjolein Bierens schreef de teksten voor deze voorstelling.
Als altijd brengt het Pavadita Tango String Quartet, dat wordt gevormd door Sophie de Rijk (viool), Claudia Valenzuela (viool), Alex Welch (altviool) en Eva van der Poll (cello), ook in deze voorstelling verrassende arrangementen én eigen werk: muziek doorregen met een tijdloos en eigentijds verhaal en soms met een lied. Pavadita haalt hiermee de tango naar het hier en nu, zonder de ziel ervan te verlaten.
Marjolein Bierens kreeg bekendheid door de hoorspelen die zij schreef. Haar teksten kenmerken zich door gepassioneerdheid, ritme en muzikaliteit en zij heeft sterke affiniteit met muziektheater. Haar stukken zijn in vele talen vertaald en worden in veel Europese landen uitgevoerd.
Laat u vrijdag 23 maart in meevoeren naar de kleurrijke wereld van de kroegen, bordelen en danszalen van Buenos Aires. En wees getuige van de dramatische botsing tussen de twee tangogiganten, die allebei op hun eigen wijze een legendarische erfenis hebben achtergelaten.
Kaarten voor het tangoconcert in De Meijert, dat om 20.30 uur begint, kosten €11 per stuk en zijn te reserveren via www.cultura-drv.nl. Scholieren en studenten betalen, op vertoon van een school- of studiepas, €5 per kaart. In de losse verkoop zijn kaarten te verkrijgen bij boekhandel Mondria en Partycentrum De Meijert in Mijdrecht en bij drogisterij De Bree te Vinkeveen. Aan de deur van de zaal zijn, indien nog voorradig, vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling eveneens kaarten te koop.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Passionele Argentijnse tango in De Meijert

De Argentijnse tango staat voor passie, voor uitdaging en voor onweerstaanbare aantrekkingskracht. Beleef dit alles tijdens het tangoconcert ‘Aníbal & Ástor', vrijdag 23 maart in De Meijert in Mijdrecht. ‘Aníbal & Ástor' is een muzikale voorstelling waarin een indringend verhaal wordt verteld over oerdrang en het kiezen voor de onzekerheid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: