0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec
NK veldrijden voor de UWTC jeugd

NK veldrijden voor de UWTC jeugd


Geplaatst op: 23 januari 2017

Twee UWTC jeugdleden hebben op zaterdag 21 januari meegedaan aan het NK veldrijden voor de jeugd. De familie van Smoorenburg vertrok al op vrijdag naar Appelscha voor het NK veldrijden van Siem. Siem kon op vrijdag dus al het parcours verkennen. En het was een mooi parcours met leuke uitdagingen rondom de Bosberg in Appelscha. Er zaten steile bergen in met leuke bochten. Na het avondeten werden de spieren nog extra losgemaakt door een uurtje ballenwerpen op de bowlingbaan. Na een goed ontbijt stond Siem fris en met goeie zin aan de start bij categorie 3. Het was koud maar mooi weer. Na een spannende wedstrijd eindigde Siem op een zeer mooie 12e plaats!! Al met al een zeer geslaagd weekend voor de familie van Smoorenburg.
Maar er stond nog een fanatiekeling aan de start, want Mike Derogee mengde zich in het strijdgeweld bij categorie 5. En dat deed hij ook erg goed. Doordat Mike weinig nationale wedstrijden had gereden moest hij achteraan starten. Maar gedurende de wedstrijd wist hij heel wat plaatsen op te schuiven en werd hij 25e. Voor zowel Siem als Mike weer een geslaagde wedstrijd.

De grote mannen van UWTC stonden ondertussen aan start in het Brabantse Rucphen voor de laatste nationale cyclocrosswedstrijd van dit seizoen bij de amateurs. Hier werd Bas de Bruin 9e, Bart de Veer 11e en Dennis Moolhuijsen 34e. 

Fortcross de Kwakel
Zondag 22 januari werd de fortcross weer onder prima weersomstandigheden verreden. Terwijl de cyclocrossers aan hun wedstrijd bezig waren, werd er op het ijsbaantje op het fort driftig geschaatst. Ditmaal zaten er wel 3 afdalingen in de wedstrijd en op de schaduwplaatsen van het parcours was het soms best wel glad. De jeugd ging als eerste van start en vooral de jongere kinderen moesten door de omstanders soms geholpen worden om de steile klimmetjes weer met fiets en al boven te komen. Met rode wangen van de inspanningen reden zij rond. Viego Tijssen uit Amstelveen won de jeugdklasse. De 40+ klasse had met 21 deelnemers een goede bezetting. Hier had UWTC-lid Sjon vd Berg een hele snelle eerste ronde, later werd hij voorbij gereden door Walter en Willard. Helaas kreeg Sjon materiaalpech na een valpartij en kon de wedstrijd niet uitrijden. Bij de 40- was Tommy duidelijk de sterkste man van het veld. Hij pakte in de eerste ronde gelijk al een voorsprong en deze kwam niet meer in gevaar. Om plaats 2 en 3 was er een leuke strijd tussen Bart en Menno.
jeugd: 1 Viego Tijssen, 2 Teun Wahlen, 3 Jesse de Vries, 4 Bo Versteeg, 5 Lars Hopman, 6 Nees Wahlen, 7 Jasmijn Wiegmans, 8 Sven Ozinga, dnf Siem v Smoorenburg
Nieuwelingen: 1 Owen Geleijn, 2 Ian vd Berg, 3 Tristan Geleijn, 4 Danny Plasmeijer, 5 Sven Buskermolen
Dames: 1 Aagtje Dijkman, 2 Diana Kuipers
Recreanten: 1 Marco v Steijn
40+: 1 Walter Wahlen, 2 Willard Gerritsen, 3 Wilfred Zeijerveld, 4 Peter v Capel, 5 Frank Janssen, 6 Maarten de Jong, 7 Wilfried Burgmeijer, 8 Paul v Aar, 9 Marcel Plasmeijer, 10 Gerard Burgmeijer
40-: 1 Tommy Oude Elferink, 2 Bart de Veer, 3 Menno v Capel, 4 Niels Jetten, 5 Jeroen v Pierre, 6 Lars Wiebes, 7 Niels Kramer
Met dank aan alle vrijwilligers en de sponsors: Slagerij in 't Veld uit Amsterdam, Jan van der Toorn Sierbestrating uit de Waver, Blom metselwerken uit Vinkeveen en Marc van het Fort de Kwakel!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NK veldrijden voor de UWTC jeugd

Twee UWTC jeugdleden hebben op zaterdag 21 januari meegedaan aan het NK veldrijden voor de jeugd. De familie van Smoorenburg vertrok al op vrijdag naar Appelscha voor het NK veldrijden van Siem. Siem kon op vrijdag dus al het parcours verkennen. En het was een mooi parcours met leuke uitdagingen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: