001 - Escaperoom aglemeen
Radio Aalsmeer: 24 uur per dag interessante radio

Radio Aalsmeer: 24 uur per dag interessante radio


Geplaatst op: 23 januari 2017

Dagelijks zendt de lokale omroep van Aalsmeer en Kudelstaart 24 uur per dag uit. Programma’s met lokaal nieuws en interessante onderwerpen voor en door Aalsmeerders en Kudekstaarters.

Ook de komende week verzorgen de vele enthousiaste vrijwilligers weer zeer interessante programma’s. Zo bespreekt ‘Echt Esther’ een zwaar onderwerp: rouwverwerking. ‘Halte Zwarteweg’ hebben de NSGK en creatief therapeute op bezoek en Sem van Hest gaat op de soul-toer. Het nieuwe programma ‘Zimmer Frei’ geeft kaartjes weg en ‘Door de Mangel’ ontvangt deze week fysiotherapeut Bert Snijder. Tenslotte de tien favoriete nummers van Harry de Groot in ‘De Top 10 van…’

 

‘Echt Esther’ bespreekt rouwverwerking

Ieder mens wordt in zijn leven geconfronteerd met verlies. Verlies door het overlijden van een geliefd persoon of het verlies van een relatie of een baan. Iedereen verwerkt zijn emoties op een andere manier. Rouwen kan je behoorlijk in de greep hebben en voelt heel erg rauw. Het overkomt je, maar wat kun je doen om de draad weer op te pakken? Woensdag 25 januari praat Esther Sparnaaij hierover met Kim Oostveen van My Tree House, Annette Hoorn van Vrijbuiten, orthomoleculair advies en jongerencoaching, Debby Albers van Thandra verliesverwerking en Marion Weij van de Rouwvrouw. Als je een vraag hebt voor een van de dames, stel deze dan op de Facebookpagina van ‘Echt Esther’ of mail naar esther@radioaalsmeer.nl. 

NSGK en creatief therapeute geïnterviewd in 'Halte Zwarteweg'

De programmamakers van 'Halte Zwarteweg' interviewen donderdagavond Silvia Muije van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Deze stichting maakt de samenleving toegankelijker, versterkt het zelfvertrouwen van de kinderen en jongeren, en draagt bij aan een positieve beeldvorming. Dit doet NSGK al bijna 70 jaar. Verder is ook Lonneke Visser te gast in het programma. Zij is creatief therapeute. Wat haar werk inhoudt, vertelt zij donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur in 'Halte Zwarteweg’ op Radio Aalsmeer.

'Sem op Zaterdag' sluit januari af

Elke laatste zaterdag van de maand sluit Sem van Hest samen met Jop Kluis de maand af. Deze keer staat soul-muziek centraal in ‘Sem op Zaterdag’. Na de blues kwam de soul, en soul was weer de bakermat voor stromingen als disco en funk, maar ook modernere varianten zoals hiphop. Kluis zal het ontstaan van soul en de verschillende stromingen daarvan kort toelichten en laten horen, waaronder de voor velen 'allereerste soul opname'. Een greep uit de artiesten die te horen zullen zijn: Aretha Franklin, James Brown, Otis Redding en Solomon Burke. Zaterdagochtend in 'Sem op Zaterdag' tussen 10.00 en 12.00 uur.

Avondklok kaartjes te winnen bij 'Zimmer Frei'

Op 4 februari vindt in Aalsmeer het techno-feest ‘Avondklok’ plaats. Het tweewekelijkse live gemixte 'Zimmer Frei', dat zich richt op deephouse, techhouse en techno, mag hiervoor twee vrijkaarten verloten. Luister zaterdag 28 januari tussen 19.00 en 21.00 uur naar 'Zimmer Frei' op Radio Aalsmeer en dan hoor je hoe jij kans kunt maken op de twee vrijkaartjes voor het feest ‘Avondklok’.

Fysiotherapeut en fotograaf Snijders in ‘Door de Mangel’

Maandag 23 januari ontvingen presentatoren Mylène en Elbert Huijts oud-motoragent en imker Frens van Dijk in de wekelijkse talkshow ‘Door de Mangel’. Hij omschreef zichzelf als eerlijk, doorzetter en ‘geeft nooit op’. “Maar ik ben ook een bezige bij en heb dan ook vele hobby’s”, aldus Frens. De Fries van geboorte kwam vanwege zijn werk bij de politie Amstelveen in Aalsmeer terecht. De vraag die zijn voorganger Anneke van Leeuwen stelde, ging over zijn hobby. Na zijn pensionering is hij bijen gaan houden en vertelde daar honderduit over. De bijenvolken van Van Dijk zijn gezond en hebben de laatste jaren weinig last van sterfte. Zoals altijd, is ook deze uitzending weer terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl. De oud-politieagent heeft ook een nieuwe gast uitgenodigd. De 156e gast in de wekelijkse talkshow wordt Bert Snijder. Hij is fysiotherapeut en hobby fotograaf. Van Dijk wil graag van hem weten of hij denkt dat in de toekomst robots de rol van de fysiotherapeut over zullen nemen.

Het antwoord op deze vraag hoort u maandag 30 januari om 19.00 uur in ‘Door de Mangel’. 

De Top 10 van… Harry de Groot

De maandagavond is ook de avond van “De Top 10 van…” Iedere week om 20.00 uur de tien meest favoriete muzieknummers van een Aalsmeerder. Komende maandag is Harry de Groot te gast. Talitha van Itterzon en Miranda Gommans zullen Harry begeleiden door zijn muzikale keuzes.  De Groot woont in Kudelstaart en is getrouwd met zijn vrouw Yvonne. Samen hebben zij één zoon. Hij werkt als boekhouder bij Maarse en Rinkel en was vroeger gitarist in de Aalsmeerse band ‘The Running Fingers’.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer: 24 uur per dag interessante radio

Dagelijks zendt de lokale omroep van Aalsmeer en Kudelstaart 24 uur per dag uit. Programma’s met lokaal nieuws en interessante onderwerpen voor en door Aalsmeerders en Kudekstaarters. Ook de komende week verzorgen de vele enthousiaste vrijwilligers weer zeer interessante programma’s. Zo bespreekt ‘Echt Esther’ een zwaar onderwerp: rouwverwerking. ‘Halte Zwarteweg’ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: