VZOD/FIQAS neemt belangrijke punten mee uit Maasdijk

Geplaatst op: 23 januari 2017

Na het goede gelijkspel van vorige week stond er voor de Kudelstaartse korfballers  afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Er werd afgereisd naar Maasdijk om aan te treden tegen Dijkvogels. De thuisploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd weliswaar onder aan met twee punten, maar bij winst zou het VZOD/FIQAS tot op een punt naderen. Bij VZOD was de geblesseerde Josine Verburg afwezig. Dijkvogels liet vanaf het eerst fluitsignaal zien dat zij zich bewust waren van het feit dat vandaag de “laatste strohalm” gepakt moest worden om degradatie nog te voorkomen. Zij gingen fanatiek van start en gaven VZOD de indruk dat er vandaag niets te halen viel in Maasdijk. Binnen 2 minuten stond er dan ook een 1-0 stand op het scorebord. Maar het was de jonge Henkie Maat die nog in dezelfde minuut, na een mooie combinatie met Eric Spaargaren, de stand gelijk trok. Gedurende het eerst kwart van de wedstrijd werd er door de thuisploeg opvallend zuiver geschoten. Dit had tot gevolg dat VZOD de hele eerste helft tegen een achterstand aan keek van een of twee punten. Vijf minuten voor de rust kwam de thuisploeg zelfs op drie doelpunten voorsprong door een gemakkelijk gegeven strafworp 9-7. De gedrevenheid van Dijkvogels betaalde zich uit, de bal werd heroverd in hun aanval en knap afgerond. Zo leek de rust bereikt te worden met een 10-7 stand. VZOD/FIQAS kreeg in de laatste seconden van de eerste helft nog een vrije bal. Een dame van de thuisploeg liep twee maal te vroeg in, en de terecht gegeven strafworp werd door Henkie Maat koel benut: 8-10.

Na rust waren het de blauw-zwarten uit Kudelstaart die het initiatief langzaam naar zich toe trokken. Er werd meer druk gegeven op de aanvallende heren van de thuisploeg, waardoor zij gehaaster gingen schieten. Daardoor werden de schoten onzuiver en was het belangrijkste wapen van Dijkvogels onschadelijk gemaakt. Via doelpunten van onder andere Jessica Zijerveld, Dineke Westerhof en Alyssa te Riele kroop VZOD/FIQAS langzaam dichterbij. Met nog tien minuten te spelen was de stand voor het eerst in de tweede helft gelijk 13-13. De bezoekers waren net lekker op dreef toen zich een merkwaardig incident voordeed. Een heer van de thuisploeg had een bloedend wondje aan zijn arm. De regels schrijven voor dat de wedstrijd stilgelegd wordt om dit te verhelpen. Echter een pleister bleek niet voorhanden. Waardoor de wedstrijd 3 minuten stil lag, onbegrijpelijk op dit niveau. VZOD/FIQAS bleek de ploeg die het snelst het ritme weer te pakken had. De lange Chiel van Leeuwen bracht met een slim balletje onder de korf de bezoekers voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd 13-14. “Geluk dwing je af” was in deze fase zeker van toepassing voor VZOD want de bal draaide enkele keren wonderbaarlijk uit de korf na een schot van de thuisploeg. Dijkvogels bracht twee wissels in om het tij te keren maar het mocht niet baten na een 14-14 stand was het wederom Henkie Maat die met twee afstandsschoten hoogstpersoonlijk de eindstand op 14-16 bepaalde. De publiekswissel in de laatste minuut voor Henkie Maat was niet meer dan verdiend. Een hele nuttige overwinning voor VZOD/FIQAS waardoor het nu vijf punten boven Dijkvogels en TRIAZ staat. Volgende week de uitwedstrijd tegen het FIDUCIA. Bij winst stijgt VZOD/FIQAS naar de vijfde positie op de ranglijst. Hopelijk is de Josine Verburg dan weer inzetbaar, alhoewel de kans daarop klein lijkt.

Na het goede gelijkspel van vorige week stond er voor de Kudelstaartse korfballers  afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Er werd afgereisd naar Maasdijk om aan te treden tegen Dijkvogels. De thuisploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd weliswaar onder aan met twee punten, maar bij winst zou het … Lees meer »