02 - Senior  sportief actief 2e week
Gemeente De Ronde Venen behoudt titel ‘Fairtrade Gemeente’

Gemeente De Ronde Venen behoudt titel ‘Fairtrade Gemeente’


Geplaatst op: 24 januari 2017

Burgemeester Maarten Divendal: “De komende twee jaar mogen wij weer een van de 1800 Fairtrade Towns over de hele wereld zijn. Ik vind dit erg bijzonder. Sinds 2013 mogen we de titel Fairtrade Gemeente voeren. Dit is voor ons een eervolle titel die aangeeft dat de gemeente De Ronde Venen bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade. De afgelopen jaren is hier structureel in geïnvesteerd, denk maar aan ons evenement ‘Fair fietsen’. Dit is een fietsroute op Wereld Fairtrade Dag die langs diverse organisaties in onze gemeente gaat die zich inzetten voor fairtrade.” 

Uit het juryrapport

"De jury heeft de titelverlening aan de gemeente positief beoordeeld. Gemeente De Ronde Venen mag de titel Fairtrade wederom met trots uitdragen in 2017 en 2018.”

"Het kernteam, dat een brede achterban vertegenwoordigd, is doorgegaan op de ingeslagen weg met positief resultaat. Op alle terreinen is resultaat geboekt. Met twee nieuwe Fairtrade Kerken, één Fairtrade Restaurant en een groot aantal nieuwe fairtrade verkooppunten voldoet zij ruimschoots aan de criteria. Ook de contacten met de plaatselijke pers verdient bewondering."

Titel Fairtrade Gemeente 

Om de titel Fairtrade Gemeente te krijgen, moet een gemeente voldoen aan zes criteria. Twee criteria zijn voldoen aan ‘verkoop van fairtrade producten door winkels en horeca’ en ‘gebruik/verkoop van fairtrade producten door lokale bedrijven’. Iedere keer wordt opnieuw  beoordeeld of een gemeente hieraan nog voldoet. Er zijn momenteel zo’n dertig verkoop/gebruikspunten van fairtrade producten binnen De Ronde Venen. De gemeente zelf is er daar één van: de koffie en thee in het gemeentehuis zijn fairtrade producten.

Laatst bewerkt op: 24 januari 2017 10:45

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen behoudt titel ‘Fairtrade Gemeente’

Burgemeester Maarten Divendal: “De komende twee jaar mogen wij weer een van de 1800 Fairtrade Towns over de hele wereld zijn. Ik vind dit erg bijzonder. Sinds 2013 mogen we de titel Fairtrade Gemeente voeren. Dit is voor ons een eervolle titel die aangeeft dat de gemeente De Ronde Venen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: