01 - Nooit Gedacht
Starter van het jaar verzorgt lunch in ‘t Kloosterhof

Starter van het jaar verzorgt lunch in ‘t Kloosterhof


Geplaatst op: 24 januari 2017

Op zaterdag 21 januari heeft de winnaar van ondernemersverkiezing Starter van het Jaar Arjen Verburg een lunch aangeboden in ‘t Kloosterhof. De bewoners en oudere omwonenden van het wijkcentrum konden hier gebruik van maken. Meer dan 80 persoenen waren naar de nieuwe serre “Het Hofplein” gekomen en konden gezellig van een heerlijke lunch genieten.

 

Arjen Verburg van Budget Broodjes Aalsmeer: “Na het winnen van de ondernemersprijs Starter van het Jaar kreeg ik een cheque van € 500,- die ik in kon zetten voor innovatie of een lokaal initiatief. Ik heb voor een sociaal lokaal initiatief gekozen. Het is mooi om ouderen op deze manier bij elkaar te brengen en om omwonenden kennis te laten maken met de activiteiten van het zorgcentrum.”

 

Wethouder Ad Verburg: ”Het is een heel prachtig en sociaal initiatief om via deze lunch de bewoners en oudere omwonenden van ’t Kloosterhof met elkaar in contact te brengen. Omdat de ouderen steeds langer thuis blijven wonen is de wijkcentrumfunctie van het verzorgingshuis steeds belangrijker. Ook kunnen omwonenden allerlei hulp krijgen, hier eten en mee doen aan activiteiten.”

 

Het Wijkontmoetingscentrum ’t Kloosterhof gaat steeds meer activiteiten voor buurtbewoners ontwikkelen en beschikbaar stellen. Door middel van een Wijkservicepas kunnen omwonenden gebruik maken van bijvoorbeeld een maaltijdservice, klusdienst, schoonmaak aan huis en alarmering. Ook kunnen ze bij ’t Kloosterhof gebruik maken van de maaltijdservice of langskomen bij de spelmiddagen. Meer informatie hierover is te vinden op www.zorgcentra-meerlanden.nl/WijkservicePas. Wethouder Verburg: “Het is heel goed dat de verpleegtehuizen in gemeente Aalsmeer zich openstellen voor de omgeving. Zo ontstaan woonzorgzones. Inwoners blijven zelfstandig wonen, maar kunnen wel gebruik maken van service en zorg. Ook kunnen ze, als ze dat willen, elkaar op deze manier ontmoeten. ’t Kloosterhof gaat zich nog meer richten op onze wijk en omgeving. Door de decentralisaties blijven mensen langer zelfstandig wonen. Maar ze willen elkaar wel ontmoeten en samen activiteiten binnen of buiten organiseren. Bijvoorbeeld samen een uitstapje maken met de eigen bus van ’t Kloosterhof naar de Keukenhof. Ze zijn net begonnen met de uitrol van de wijkservicepas en ze hebben al meer dan 80 gebruikers en 65-80 inwoners uit de omgeving maken gebruik van de themamaaltijden.”

Laatst bewerkt op: 24 januari 2017 14:07

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Starter van het jaar verzorgt lunch in ‘t Kloosterhof

Op zaterdag 21 januari heeft de winnaar van ondernemersverkiezing Starter van het Jaar Arjen Verburg een lunch aangeboden in ‘t Kloosterhof. De bewoners en oudere omwonenden van het wijkcentrum konden hier gebruik van maken. Meer dan 80 persoenen waren naar de nieuwe serre “Het Hofplein” gekomen en konden gezellig van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: