Gelijkspel Argon voelt als verlies

Geplaatst op: 12 maart 2012

Argon heeft de thuiswedstrijd tegen AFC niet in volle winst om weten te zetten en dat is iets, wat de ploeg zichzelf aan mocht rekenen. Gedurende de hele wedstrijd was Argon de bovenliggende partij, maar omdat enkele grote kansen niet in een treffer werden omgezet, kwam AFC, zoals trainer Cor ten Bosch terecht opmerkte, met "een gevonden punt" weg.
De eerste doelpoging van de wedstrijd kon na 5 minuten genoteerd worden, toen Kevin van Essen vanaf 20 meter aan mocht leggen voor een vrije trap. Tot genoegen van doelman van Emmerik van de gasten verdween de ingeschoten bal naast zijn heiligdom. Enkele minuten later moest de doelman wel handelend optreden bij een doorbraak van Joshua Patrick, met de voet wist de keeper de inzet te keren. In de volgende minuut was er de eerste goede mogelijkheid voor de gasten, maar de opgekomen verdediger Derlagen raakte de bal na een voorzet van Arana Barrantes, zijn collega van de rechterzijde, niet voldoende om de bal richting Maxime Singels te sturen.
Na een half uur voetbal leverde het spel van Argon de zeker verdiende voorsprong op. Eerst wist van Emmerik nog te redden op de inzet van de debuterende Chiel Kok, die door blessures samen met Ferdi Vrede een prima centrum van de verdediging vormde, maar een minuut later wist Patrick Lokken uit een voorzet van Joshua Patrick goed in te koppen. Ook nu had de Amsterdamse sluitpost in eerste instantie een goede reactie in huis, maar in het vervolg van de actie frommelde Lokken toch de bal over de doellijn voor de 1-0.
Deze voorsprong stond niet al te lang op het bord, want in minuut 35 besloot scheidsrechter Hof, dat het afwerende gebaar van Dion Gerritsen in het strafschopgebied bij een schot van dichtbij voldoende was voor een strafschop, welke door Jansen onberispelijk werd ingeschoten, 1-1. Met deze stand zochten de ploegen ook de kleedkamers op voor de onderbreking.
Na de doelwisseling was het van meet af aan Argon, dat de aanval zocht om zo de hernieuwde voorsprong te pakken. Al in de 47e minuut had scheidsrechter Hof ook de thuisploeg een strafschop kunnen gunnen, toen een Amsterdamse verdediger na het onderbreken van een uitval van Joshua Patrick de bal op de arm kreeg, maar ditmaal werd de opzet blijkbaar niet bewezen geacht. Bij de volgende aanval werd Samir Jebbar door een pass van Kevin van Essen geheel vrij voor doelman van Emmerik gemanoeuvreerd, maar de lang wachtende keeper wist de inzet met de linkerhand te keren. Toch kwam de voorsprong er voor Argon binnen tien minuten, want weer wist van Essen spits Jebbar met een pass te bereiken, de uitkomende doelman werd nu met een lobje gepasseerd en daarna werd de bal in het net gedeponeerd voor de 2-1. Ook na deze voorsprong bleef Argon zoeken naar een volgende treffer en de mogelijkheden daartoe kwamen er zeker. Zo kon Patrick Lokken profiteren van een foute terugspeelbal van Gefferie, hij wist de doelman wel kansloos te laten maar Ruijter kon nog voor de doellijn redding brengen. En ruim 20 minuten voor tijd ontstond er een scrimmage na een vrije trap van Kevin van Essen, waaruit Joshua Patrick vrij kon inschieten, maar de bal verdween luttele millimeters langs de voor Argon verkeerde kant van de kruising. En even plots als in de eerste helft wist AFC ook nu in deel twee de stand gelijk te trekken, Sarica bracht de bal van links voor de goal waar de verder onzichtbare Jens op dit moment wel het juiste neusje voor de goal liet zien en de bal langs Maxime Singels wist te werken, 2-2.
Binnen drie minuten hierna leek Argon echter toch weer aan de goede kant van de score te komen, toen Ruijter na een sliding op Patrick Lokken zijn tweede gele kaart te zien kreeg en de bal op de stip belandde. Tot afgrijzen van het Mijdrechtse deel van het publiek was de inzet van de aanvalsleider zelf veel te matig, waardoor doelman van Emmerik redding wist te brengen.
In het resterende deel van de wedstrijd werkte deze domper duidelijk door in het Mijdrechtse spel, AFC kon met een man minder zelfs nog het slotinitiatief naar zich toe trekken en had bij een inzet van Sarica zelfs nog kans op een treffer, die echter door een sterke reactie van Maxime Singels voorkomen werd. Het einde werd dus bereikt met een gelijke stand, die aan Mijdrechtse kant werd gevoeld als een nederlaag. Wel werd een punt ingelopen op Hilversum, dus aan de doelstelling verandert voor de rest weinig. Zondag zal bij Quick '20 weer vol voor de winst gegaan moeten worden om er in te slagen te stijgen op de ranglijst. Met nog 8 wedstrijden op het programma moet dat gezien de verbetering in de prestaties van het team zeker nog tot de mogelijkheden gerekend worden.

Argon heeft de thuiswedstrijd tegen AFC niet in volle winst om weten te zetten en dat is iets, wat de ploeg zichzelf aan mocht rekenen. Gedurende de hele wedstrijd was Argon de bovenliggende partij, maar omdat enkele grote kansen niet in een treffer werden omgezet, kwam AFC, zoals trainer Cor … Lees meer »