Atlantis 2 sleept beslissingswedstrijd uit het vuur

Geplaatst op: 12 maart 2012

Zaterdag 10 maart was het dé wedstrijd van dit zaalseizoen voor Atlantis 2, dat gesponsord wordt door de Rabobank. DOS 2 uit Westbroek kwam op bezoek. Deze ploeg stond twee punten voor op Atlantis. Bij winst van Atlantis zullen beide ploegen in een onderlinge beslissingswedstrijd (volgende week) uit moeten maken wie zal degraderen. Het beloofde een spannende strijd te worden. Atlantis heeft de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken, maar twintig minuten voor tijd werd er aan de inhaalslag begonnen. Atlantis wist uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwam na een zwaar bevochten strijd als winnaar uit de bus!
Na het beginsignaal heerste er direct veel spanning tussen beide ploegen. Ze waren allebei gebrand op de overwinning. Dat bleek ook uit de veel meegereisde supporters uit Westbroek. DOS begon scherper aan de wedstrijd door gelijk hun kansen af te maken. Binnen zes minuten keek de thuisspelende ploeg tegen een achterstand aan van 0 - 3. Atlantis kwam wat meer in de wedstrijd en ging mee scoren. Dit was niet goed genoeg. DOS ging verder waar ze mee begonnen waren. Atlantis creëerde genoeg kansen, ze gingen er alleen niet in. Er werd gerust met een stand van 4 - 7.

Na de peptalk van coach Tamira Breedijk kon Atlantis er weer tegenaan. Het was Atlantis dat als eerste scoorde na de rust. Hierna nam de ploeg uit Westbroek het initiatief weer over en liep verder uit op Atlantis. Het leek erop dat voor Atlantis 2 degradatie aanstaande zou zijn. De stand was 6 - 11 met nog twintig minuten op de klok. Bij Atlantis ging er een knop om. De kansen werden nu afgemaakt en de inhaalrace werd ingezet. Er was weer hoop. Beide ploegen kwamen op gelijke hoogte: 11 - 11. Er werd gezocht naar de juiste kans. Drie minuten voor tijd werd de verlossende 12 - 11 gescoord. Het was nu aan de verdediging om dit niet meer weg te geven. DOS had immers aan een gelijkspel genoeg. Atlantis gaf het niet meer weg en na een zenuwslopend einde van de wedstrijd was de achterstand op DOS op de ranglijst weggewerkt.

Door deze winst staan Atlantis en DOS gelijk op de zevende plaats. Volgende week zaterdag 17 maart vind er op neutraal terrein een beslissingswedstrijd plaats. Kom volgende week Atlantis 2 aanmoedigen naar de overwinning zodat ze volgend zaalseizoen weer kunnen aantreden in de derde klasse!

Zaterdag 10 maart was het dé wedstrijd van dit zaalseizoen voor Atlantis 2, dat gesponsord wordt door de Rabobank. DOS 2 uit Westbroek kwam op bezoek. Deze ploeg stond twee punten voor op Atlantis. Bij winst van Atlantis zullen beide ploegen in een onderlinge beslissingswedstrijd (volgende week) uit moeten maken … Lees meer »