01 - Nooit Gedacht

Atlantis D2 is kampioen


Geplaatst op: 12 maart 2012

Zaterdag 10 maart was het voor Atlantis D2, gesponsord door HCM, erop of er onder. Om kampioen te worden in de zaalcompetitie moest er gewonnen worden van Sporting West.
Om 9:45u verzamelde de ploeg bij de Phoenixhal in Mijdrecht om van daaruit te vertrekken naar Amsterdam. Daar aan gekomen begon het eerste opstakel, het parkeren. Je kon alleen maar betalen met een chipknip die natuurlijk niemand van ons bij zich had, of was opgeladen. Gelukkig was er een ouder die een handig Appje had en zo konden we dus veilig de auto's laten staan. In de sporthal aangekomen dronken de ouders vol spanning een bakje koffie of thee terwijl het team zich ging omkleden.

Inschieten in de rust van de wedstrijd vòòr ons en daarna met onze coach Ciska mee de kleedkamer in voor een peptalk. In de eerste aanval stonden Jamaico, Amber, Lieke en Demi en in de eerste verdediging Trevor, Dennis, Nina en Leonie. Als reserve was Sander met ons mee. Atlantis D2 begon goed aan de wedstrijd. Na vijf pogingen die er niet in wilden en maar een van de tegenpartij was het Lieke die het eerste doelpunt scoorde voor Atlantis. Dit was met een strafworp die ze zelf had mee gekregen. Sporting West nam de bal uit, maar die werd mooi onderschept door Amber waardoor wij weer in de aanval konden.

Hier hadden we weer een paar pogingen maar er kwam geen doelpunt. Sporting West was weer aan de bal, maar Trevor stond goed te verdedigen en zo onderschepte hij de bal. In de aanval van Atlantis gaf Lieke de bal aan Amber en die scoorde 0-2. Na de wissel halverwege de eerste helft was het Leonie die de bal naar Dennis gooide en die scoorde 0-3. Sporting West kwam niet aan scoren toe omdat Atlantis goed aan het verdedigen was. Na een mooie aangeef van Leonie scoorde Nina de 0-4. Daarna volgde de 0-5 door Trevor aangegeven aan Nina.

In de tweede helft met dezelfde opstelling begon het met een mooie aangeef van Demi aan Jamaico en die scoorde met een afstandschot 0-6. Door een fout aan onze kant kreeg Sporting West een strafworp maar die werd gemist. De bal werd snel naar onze aanval gegooid en scoorde Lieke 0-7 door een mooie aangeef van Amber. Toen keerde het tij en scoorde Sporting West in sneltreinvaart 2 doelpunten. Maar Lieke wist er 2-8 van te maken. De ouders hadden inmiddels hun 2e bakkie koffie op want het werd toch nog spannend, want inmiddels had Sporting West er een derde punt bij gescoord. Na de wissel van de aanval gaf Leonie de bal aan Dennis en die scoorde het negende doelpunt. Het tiende doelpunt werd door Nina gescoord. Toen kwam Sander er in want Jamaico had last van zijn enkel. Sporting West scoorde door een strafworp nog 4-10. In de laatste seconden probeerde Jimmy door nog eenmaal keihard aan te moedigen een 11e punt te scoren maar dat mocht niet meer lukken.

Na een goede wedstrijd waarin door iedereen van Atlantis goed verdedigd werd en goed werd samen gespeeld, werd er gewonnen met 4-10 en kon Atlantis D 2het kampioenschap gaan vieren. Snel naar huis want daar stond in de kantine de taart te wachten. Bij binnenkomst werd "We are the champions" gedraaid en dat was wel heel leuk. Onze sponsor HCM uit Mijdrecht maakt van ons een hele mooi foto op canvas. HCM bedankt voor het sponsoren.

Ciska, Jimmy en Masha bedankt voor de trainingen en het coachen. En nu op naar het buitenseizoen! Laten we hopen dat de D 2 het daar net zo goed doet.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis D2 is kampioen

Zaterdag 10 maart was het voor Atlantis D2, gesponsord door HCM, erop of er onder. Om kampioen te worden in de zaalcompetitie moest er gewonnen worden van Sporting West.Om 9:45u verzamelde de ploeg bij de Phoenixhal in Mijdrecht om van daaruit te vertrekken naar Amsterdam. Daar aan gekomen begon het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: