De Vinken pakt punt

Geplaatst op: 28 januari 2017

In een enerverende wedstrijd heeft De Vinken tegen het bezoekende KIOS uitstekend gespeeld. Het resultaat, een 18-18 gelijkspel was gezien de stand niet direct verwacht, maar gezien het scoreverloop toch een beetje teleurstellend.

Oussoren
De thuisploeg begon met Stefan Oussoren op de plek van de vakantievierende Rutger Woud. Stefan begon naast Joyce van Wijk en Annick en Jerom Stokhof in de aanval. De Vinkendefensie bestond uit het kwartet Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul.

De eerste tien minuten nam KIOS het voortouw. Door doelpunten van Annick Stokhof (2x) en Emese Kroon bleef het gelijk opgaan (tussenstand 3-3). De tweede tien minuten namen de Vinkeveners steeds de leiding: Gideon Leeflang scoorde uit de afvang, Stefan Oussoren werd vrij gelaten bij een vrije bal en Emese Kroon was van afstand trefzeker: 6-5. Het Nieuw Vennepse KIOS draaide dit weer om: 6-7, maar na een discussie van coach Dirk van der Vliet met de arbiter liep zijn ploeg uit naar 10-7, om bij rust met een 11-9 voorsprong te mogen pauzeren. De Vinkendoelpunten waren van Annick Stokhof, Jelle Mul (2x), Stefan Oussoren en Gideon Leeflang (een fraaie doorloper aangegeven door Jelle Mul).

Fors en fysiek
Beide teams waren fel en fanatiek. Nieuw Vennep aast nog op de titel en probeerde met pittig, snel spel het initiatief te nemen. Het thuispubliek werd evenwel getrakteerd op een stevig en doeltreffend spelend Vinken. Jerom Stokhof zorgde voor 12-9. Jelle Mul tekende voor 13-10 en na een wat minder productieve periode kon Joyce van Wijk uit een vrije bal 14-12 maken.

Maar de Vennepers gaven niet veel toe. Doelpunten van Gideon Leeflang en Jerom Stokhof werden door tegentreffers weer teniet gedaan: 16-16 met nog drie minuten te spelen. Een door aanvoerster Annick benutte strafworp werd in de laatste minuut beantwoord met een afstandstreffer van de bezoekers. Vlak voor tijd leek Dorien Verbruggen uit een vrije bal de beslissende 18-17 te maken. De sporthal in Vinkeveen ontplofte, maar KIOS greep de laatste strohalm en met de nog enige kans enkele seconden voor tijd tilde Nieuw Vennep de eindstand naar 18-18.

In een enerverende wedstrijd heeft De Vinken tegen het bezoekende KIOS uitstekend gespeeld. Het resultaat, een 18-18 gelijkspel was gezien de stand niet direct verwacht, maar gezien het scoreverloop toch een beetje teleurstellend. Oussoren De thuisploeg begon met Stefan Oussoren op de plek van de vakantievierende Rutger Woud. Stefan begon … Lees meer »