01 - Nooit Gedacht
V.V. Atalante dames 3: negen punten in twee wedstrijden

V.V. Atalante dames 3: negen punten in twee wedstrijden


Geplaatst op: 29 januari 2017

V.V. Atalante dames 3 blijft goede zaken doen in de tweede klasse. Er werd nog geen wedstrijd verloren en  na 13 wedstrijden staat Atalante met slechts zes verliespunten nog steeds op de eerste plaats. Twee weken geleden werd zeer makkelijk met Keizer Otto-Trivolley uit Naarden afgerekend (4-0: 25-16, 25-13, 26-24 en 25-17). Afgelopen vrijdag speelden de dames, gesponsord door GT.Bunck, vooral tegen zichzelf. Helaas met een verlies in de laatste set tot gevolg.

Afgelopen vrijdag stond in Hilversum Gemini/S tegenover het derde damesteam van Atalante. De gasten gingen als een speer van start en al snel stond er een ruime voorsprong op het bord. Helaas kon Atalante het goede spel niet volhouden. Door veel passfouten en slordigheden aan het net kwam Gemini gevaarlijk dichtbij. De voorsprong was gelukkig meer dan groot genoeg om de eerste set binnen te slepen. Met 20-25 pakte Atalante de eerste set.

De tweede set liet eenzelfde beeld zien. Het was zeker niet Gemini dat het spel maakte en dus moest Atalante zelf voor vuurwerk zorgen en het tempo in de wedstrijd bepalen. Dit is iets waar Atalante altijd moeite mee heeft; er wordt het liefst en het beste tegen een gelijkwaardige tegenstander gespeeld. Het verschil in niveau was echter veel te groot om voor gevaar te zorgen, maar lekker werd er niet gespeeld. Toch ging ook deze set met 16-25 naar Atalante en was er qua stand geen vuiltje aan de lucht.

De derde set werd even orde op zaken gesteld. Er werd zeer goed geserveerd en prima verdedigd, waardoor er ook aan het net lekker aangevallen kon worden. Gemini kwam er deze set totaal niet aan te pas en met maar liefst 10-25 was deze set ook prooi voor de uitploeg.

Niks geen lastige derde set, maar wel een zeer moeizame vierde set. De set werd gestart met een sterke service van Gemini, maar vooral ook een veel te zwakke pass aan Atalante-zijde. De gehele set kwam Atalante niet lekker in haar spel. Wissels konden het tij niet keren en er werden fouten gemaakt, die normaliter nooit gemaakt worden door Atalante. De Vinkeveense equipe kon maar niet wennen aan het trage spel van Gemini en ging volledig mee in het tempo, waardoor het geen moment het verschil kon maken. De foutenlast bleef veel te hoog en Gemini maakte minder fouten, waardoor deze set geheel terecht naar de Hilversumse ploeg ging (25-18).

Het is zaak voor Atalante om deze week lekker te trainen, zodat het team goed voorbereid is voor de wedstrijd SAS’70 D1, de nummer drie van de ranglijst. Vrijdag speelt het team om 19.30 uur in de eigen Boei. De uitwedstrijd werd eerder met 1-3 door Atalante gewonnen.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

V.V. Atalante dames 3: negen punten in twee wedstrijden

V.V. Atalante dames 3 blijft goede zaken doen in de tweede klasse. Er werd nog geen wedstrijd verloren en  na 13 wedstrijden staat Atalante met slechts zes verliespunten nog steeds op de eerste plaats. Twee weken geleden werd zeer makkelijk met Keizer Otto-Trivolley uit Naarden afgerekend (4-0: 25-16, 25-13, 26-24 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: