KDO 1 verspeelt 2-0 voorsprong en verliest tegen Swift

Geplaatst op: 12 maart 2012

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma. Beide ploegen stonden al tweemaal eerder dit seizoen tegenover elkaar, één keer in de competitie en één keer in de beker. In beide wedstrijden wist Swift KDO te verslaan. De Kwakelaars hadden dus duidelijk wat goed te maken tegen de Amsterdammers.
Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over Jochem Kok (lichte hersenschudding) en Sven Vlasman (grote jaap in wenkbrauw) die vorige week met elkaar in aanraking kwamen. Patrick Schijff kon er vanwege privéredenen niet bij zijn, dit leidde onder andere tot basisplaatsen voor Erik Verbruggen, Doron Borger en Elton Shehu.

KDO kende deze middag een droomstart, want na vijf minuten spelen kwamen de Kwakelaars op voorsprong. Doordat de opbouw van Swift vroeg verstoord werd, kon Doron Borger Joeri Stange vrij voor de keeper zetten. Stange was onberispelijk en schoot de bal door de benen van de keeper, 1-0. KDO was in het vervolg van de eerste helft duidelijk de betere ploeg. In de 36e minuut werd dit overwicht beloond met een tweede doelpunt. Op de rand van het zestienmetergebied kreeg KDO een vrije trap. Aanvoerder Bart-Jan van der Jagt ging achter de bal staan en schoot op prachtige wijze de bal in de korte hoek, 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen even later ook de rust in.

In het begin van de tweede helft deed KDO er alles aan om de overwinning definitief veilig te stellen. Onder andere Joeri Stange en Bart-Jan van der Jagt waren dichtbij de 3-0, maar helaas werd er niet gescoord. In de 55e minuut gebeurde er iets waar niemand in De Kwakel rekening mee had gehouden, want Swift kwam op 2-1. Een aanvaller van Swift gaf een voorzet die vervolgens via de heup van Ferdi Rademakers in eigen doel werd gewerkt. Twee minuten later kwam Swift zelfs op gelijke hoogte. Nadat een voorzet van de rechterkant van het veld kon worden binnengeschoten door de linksbuiten van Swift, 2-2. Vol ongeloof keken de Kwakelaars elkaar aan, want vijf minuten eerder was er nog geen vuiltje aan de lucht. KDO ging vervolgens driftig op zoek naar de 3-2, hiervoor kregen ze diverse corners en vrije trappen. Wat KDO ook probeerde de bal wilde er niet meer in. Swift daarentegen was uiterst efficiënt in de weinige kansen die ze kregen. In de 80e minuut kon een aanvaller van Swift uit een steekpass vanaf het middenveld de 2-3 binnenschieten, wat ook de eindstand betekende.

Door deze zeer teleurstellende nederlaag wordt het gat met de eerste vier van de ranglijst alleen maar groter. Gelukkig staat KDO in de tweede periode nog bovenaan en kan het in het Paasweekend bij winst op P en T nacompetitie veiligstellen. Volgende week speelt het eerste de uitwedstrijd tegen nummer drie Arsenal. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won KDO met 3-0. De wedstrijd begint om 14:00 uur op het IJsbaanpad in Amsterdam.

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma. Beide ploegen stonden al tweemaal eerder dit seizoen tegenover elkaar, één keer in de competitie en één keer in de beker. In beide wedstrijden wist Swift KDO te verslaan. De Kwakelaars hadden dus duidelijk wat … Lees meer »