Zwaarbevochten zege De Vinken A1

Geplaatst op: 30 januari 2017

Ondanks het verschil op de ranglijst was De Vinken A1 er niet gerust op. Zonder de langdurig geblesseerden Ravi Brockhoff en Deena Dankelman, Timo Pronk en Lotte Bouwman (schoolverplichtingen) en Shannon Pothuizen (per direct gestopt) stond de wedstrijd tegen het laag geklasseerde SDO A2 op het programma. Annabel Mulckhuyse, Lisette v.d. Leeden en Tom Vis waren vandaag de vervangers.

Net als vorige week was het Finn Kroon die binnen de minuut De Vinken, dat gesponsord wordt door Jumbo Vinkeveen, op voorsprong bracht. Na een lange aanval waren het de bezoekers die een passend antwoord hadden: 1-1. Ze namen brutaal het heft in handen en liepen binnen een paar minuten uit naar 1-3. Nee, een gemakkelijk middagje zou het zeker niet worden. Gedurende de eerste helft liep de ploeg van coach Frank Dankelman en Joyce van Wijk achter de feiten aan. Ondanks scores van Fenne Claassen (2x), Dylan Bras en Lisette v.d. Leeden bleef SDO lange tijd aan de voor hun goede kant van de score. Pas bij 5-5, twee minuten voor het rustsignaal kwam De Vinken via Fenne Claassen weer een keer op voorsprong: 6-5. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want direct daarna straften de bezoekers slap verdedigen af: 6-6.

De Vinken zou in de tweede helft echt uit een ander vaatje moeten tappen. De ploeg oogde ietwat futloos, verdedigde niet scherp genoeg en verdedigde daarnaast ook niet of nauwelijks uit.

In de tweede helft kwamen de gasten uit Kamerik beter uit het startblok en liepen uit naar 6-8. Een inhaalrace van De Vinken werd ingezet door Fenne Claasen, die via een doorloopbal en een afstandsschot voor 8-8 zorgde. Opeens geloofde de ploeg er weer in. Er werd feller verdedigd en het tempo in de aanval ging omhoog. Binnen vijf minuten liep de ploeg via 9-9 uit naar 12-9 (doelpunten van Dylan Bras en 3x Fenne Claassen). Maar even later stopte deze ‘wervelstorm’ net zo snel als hij gestart was. De ploeg gaf SDO weer wat lucht en liet de touwtjes vieren. SDO kroop terug tot 12-11 en de laatste vijf minuten van de wedstrijd was de spanning om te snijden. Een mooie doorloopbal van Lisa van Diemen bracht De Vinken weer op twee punten voorsprong, maar de bezoekers verzilverden even later hun derde strafworp van de tweede helft en kwamen zodoende terug tot 13-12. Na een zenuwslopend slot, waarbij beide ploegen nog wat aardige kansen kregen, klonk het verlossende eindsignaal. Twee punten in the pocket en dat zonder echt goed te spelen. De ploeg kan veel beter, dat heeft het al eerder in de competitie laten zien. De komende weken gaat het erom spannen De confrontaties met de concurrenten Luno en Atlantis staan dan op het programma. Het moet kunnen, maar makkelijk zal het zeker niet worden.

Ondanks het verschil op de ranglijst was De Vinken A1 er niet gerust op. Zonder de langdurig geblesseerden Ravi Brockhoff en Deena Dankelman, Timo Pronk en Lotte Bouwman (schoolverplichtingen) en Shannon Pothuizen (per direct gestopt) stond de wedstrijd tegen het laag geklasseerde SDO A2 op het programma. Annabel Mulckhuyse, Lisette … Lees meer »