001 - Escaperoom aglemeen
Dodge Ram 1500 Rebel; wie durft?

Dodge Ram 1500 Rebel; wie durft?


Geplaatst op: 3 februari 2017

Eerder berichtte De Groene Venen al over de prestaties van Carlos Kooyman (Autobedrijf Kooyman Vinkeveen) en zijn goede vriend Wibo Feijen. Zij reden de Arctic Challenge Tour. In negen dagen legden ze zo'n 7.000 kilometer af naar de Noordpoolcirkel en weer terug. Uiteraard hadden ze beschikking over goed materiaal in de vorm van een Dodge Ram Rebel.

Het team, 'Men of Steel' won in de categorie snelste team overall. De mannen reden voor de stichting Alzheimer en haalden ongeveer 10.000 euro binnen en kregen landelijk veel publiciteit voor de vreselijke ziekte. Vlak voor laatste etappe kreeg Wibo te horen dat het slecht ging met zijn moeder. Zij lijdt al jaren aan Alzheimer. Carlos ging alleen door, zodat Wibo naar zijn moeder kon. En hoewel in de reglementen is opgenomen dat je met zijn tweeën over de finish moet komen, maakte de organisatie in dit geval een uitzondering.

Intussen zijn de heren besmet met het rally-virus. Ongetwijfeld komt er nog een vervolg. En misschien wel met deze Dodge Ram Rebel. Want als je in alle comfort de ijzige kou en besneeuwde wegen wilt opzoeken, dan kun je met deze Dodge Ram Rebel een heel end komen.

Toen de Italianen (Fiat) Chrysler-Dodge rond 2009 overnamen, zagen de Italianen in dat de Dodge Ram een enorm icoon was in de Verenigde Staten en ook ver daarbuiten. Ze besloten om het als een zelfstandig merk in de markt te zetten. Voor de bekendheid noemen we het in Nederland nog even de Dogde Ram, maar dan weet je hoe het echt zit.

De Ram is leverbaar in talloze uitvoeringen en formaten. Ook kun je ze krijgen met heel veel chroom, een beetje chroom, of volledig uitgevoerd met stoere kunststof elementen. En dat laatste is te zien op deze Rebel. Het laat de Ram gelijk een stuk stoerder ogen. Helemaal in combinatie met deze offroad banden met grof profiel. Daarnaast heeft de Rebel extra zaken aan boord als luchtvering, offroad banden, sterkere achteras en een instelbaar differentieel.

Niet alleen Amerikaanse aannemers zijn weg van de Ram. Ook in Nederland zie je de pickup regelmatig voorbij komen. Iedereen heeft er wel eens eentje op de Nederlandse wegen gezien. En dan snap je dat dit een auto is die voor de Amerikaanse markt is ontwikkeld. Want de pickup is gigantisch. En dat gevoel wordt alleen maar sterker als je achter het stuur kruipt. Een weg als de Demmerik voelt opeens nog twee keer zo smal. Bijkomend voordeel is waarschijnlijk wel dat als je in de berm komt, de 4x4 Rebel zich er zonder al te veel moeite weer uit ploegt. Want met een vermogen van 395 pk en een koppel van maar liefst 550 Nm houdt niets deze Rebel tegen.

Al die kracht komt uit de 5,7 liter grote V8 HEMI benzineslurper. En aangezien de benzine aan deze kant van de oceaan iets duurder is dan in Amerika, besluiten de meeste eigenaren om een LPG installatie in te bouwen. En dan wordt deze grote Amerikaan opeens heel aantrekkelijk. Want wie als drukke baas geen bus wil rijden, maar een stoere pickup, die moet even opletten. De Ram 1500 Rebel heeft gewoon vier portieren en biedt meer ruimte dan een Skoda Superb (en dat is een echt ruimtewonder). Dus de hele familie kan mee. En alle spullen kun je kwijt in de laadbak. En kom je dan nog steeds ruimte tekort, dan kun je de stoelen achterin wegklappen en kun je nog meer kwijt. En wie dan nog meer wil meesjouwen, kan zelfs kiezen voor een opbouw op de laadbak. Afijn, de mogelijkheden zijn eindeloos. En dan komt het mooiste. Je rijdt een stoere pickup op LPG én op grijs kenteken; dan valt de fiscale bijtelling ook mee. Op grijs kenteken heeft de Ram namelijk een catalogusprijs van een kleine 36.000 euro. Wie de auto op geel kenteken zet is eigenlijk dief van zijn eigen portemonnee. Meer informatie via Autobedrijf Kooyman in Vinkeveen.

Gereden versie: Ram 1500 Rebel
Vermogen: 395 pk
0-100: 7,3 s
Top: 177 km/u
Vanafprijs gereden model: 36.000 euro excl. BTW

Autobedrijf Kooyman
Demmerik 26
3645 EC Vinkeveen
Telefoon: 0297-261285
www.autobedrijfkooyman.nl

 Laatst bewerkt op: 3 februari 2017 09:07

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dodge Ram 1500 Rebel; wie durft?

Eerder berichtte De Groene Venen al over de prestaties van Carlos Kooyman (Autobedrijf Kooyman Vinkeveen) en zijn goede vriend Wibo Feijen. Zij reden de Arctic Challenge Tour. In negen dagen legden ze zo'n 7.000 kilometer af naar de Noordpoolcirkel en weer terug. Uiteraard hadden ze beschikking over goed materiaal in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: