001 -Brouwer Transport
Voorlezen en ontbijten op ‘t Startnest Uithoorn

Voorlezen en ontbijten op ‘t Startnest Uithoorn


Geplaatst op: 4 februari 2017

 Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen werden de kinderen van Jenaplanschool ’t Startnest vrijdag getrakteerd op een ontbijt mede tot stand gekomen door Bakkerij Van Maanen. Terwijl de kinderen smikkelden van al het lekkers werd er in de verschillende groepen voorgelezen.

In de onder—en middenbouw kwamen ouders voorlezen. In sommige klassen gebeurde dit in kleine groepjes en in andere klassen lazen de ouders voor de hele groep voor. In de bovenbouw waren er ook kinderen die voorlazen.

Bij het samenstellen van het ontbijt was een combinatie gemaakt van gezonde artikelen zoals yoghurt en hartig beleg en iets minder gezond, maar wel heel lekkere hagelslag en pindakaas! Hoewel er eerst nog werd gedacht dat de hoeveelheid eten niet genoeg zou zijn voor de bijna 300 kinderen, was het achteraf meer dan voldoende. Zo bleek maar weer eens dat het oog soms groter is dan de maag.

Dit hoofdzakelijk gezonde ontbijt sluit mooi aan bij het aanmoedigingsbeleid om kinderen gezonder te laten snacken en drinken. Vorig schooljaar is ‘t Startnest gestart met het waterdrinken op school, omdat dit goed is voor de kinderen. Ze hebben standaard een bidon op school, waaruit ze tijdens de lessen mogen drinken. Ook het eten van fruit wordt aangemoedigd. Daarom doet de school sinds dit jaar mee met het Europees fruitproject. Kortom het voorleesontbijt is meer dan alleen lekker smikkelen en smullen!


Laatst bewerkt op: 4 februari 2017 22:33

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorlezen en ontbijten op ‘t Startnest Uithoorn

 Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen werden de kinderen van Jenaplanschool ’t Startnest vrijdag getrakteerd op een ontbijt mede tot stand gekomen door Bakkerij Van Maanen. Terwijl de kinderen smikkelden van al het lekkers werd er in de verschillende groepen voorgelezen. In de onder—en middenbouw kwamen ouders voorlezen. In sommige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: