Gehavend KDO kent een opvallend eenvoudige middag in De Zilk

Geplaatst op: 6 februari 2017

Voor KDO stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma.
In De Zilk mochten de Kwakelaars het opnemen tegen een directe concurrent: Van Nispen. De thuisploeg stond op voorhand namelijk op een derde plaats met drie punten achterstand op KDO.
Voor trainer Raymond de Jong was het flink puzzelen om zijn basis elf te bepalen. Hij kon namelijk niet beschikken over zijn wintersportvierende verdedigers Timo Kas en Erik Verbruggen. Daarnaast was Mitchel Smits geblesseerd en keerden Bart Hoving en Mathijs van Rijn pas net terug van hun schoolvakantie. Vorige week zondag werd er daarom een oefenwedstrijd gespeeld tegen DOSR (3-2 nederlaag) om zo goed mogelijk voorbereid af te reizen naar De Zilk.

Onder frisse omstandigheden dachten de Kwakelaars een lastige middag tegemoet te gaan. Dit mede vanwege het feit dat Van Nispen in het begin van het seizoen met verzorgd voetbal met 1-2 wist te winnen in De Kwakel. Niets bleek minder waar, want de Kwakelaars kwamen erg goed voor de dag in deze topper in de 3e klasse A. Met onder andere Max Wessels, Doron Borger en Thijs Plasmeijer in de basis van KDO, domineerden de bezoekers de wedstrijd in De Zilk. Na ruim tien minuten spelen resulteerde dit veldoverzicht ook in de eerste kansen voor de Kwakelaars. Joeri Stange soleerde door de defensie van Van Nispen, maar schoot tegen de plaatselijke doelman aan. De sluitpost van de thuisploeg redde enkele minuten later opnieuw op een gemikte kopbal van Rick Kruit en een gevaarlijk schot van Jim Klijn. In de 19e minuut kwam KDO geheel terecht op voorsprong. Na een hoge voorzet van Bart van der Tol, kopte Max Wessels de bal terug op de afwachtende Jim Klijn. Klijn stond net buiten het zestienmetergebied en schoot op vakkundige wijze de 0-1 tegen de touwen.

Een aantal minuten na het openingsdoelpunt liet Van Nispen zich voor het eerst deze middag gelden.
De ploeg van trainer René Ras kreeg namelijk een vrije trap op negen meter van het Kwakelse doel. Het was echter Joeri Stange die de inzet met zijn kuit blokte. Na dit wapenfeit bleef KDO verzorgd voetbal spelen en liet Van Nispen niet in de wedstrijd komen. In de 27e minuut werd er een diepe bal van achteruit gespeeld richting Rick Kruit. De voorstopper van Van Nispen kopte de bal echter te zacht terug op zijn doelman, waarna de alerte Bart van der Tol met een prachtige volley van grote afstand de 0-2 wist te maken. De Kwakelaars waren in de eerste helft feller en venijniger in de duels, iets waar de thuisploeg zich totaal geen raad mee wist.

In de 41e minuut kreeg Van Nispen op zeer gelukkige wijze een penalty, waardoor er alsnog spanning in de wedstrijd zou kunnen komen. Het was echter Jesper Oudshoorn, die een uitstekende eerste competitiehelft achter de rug heeft, die de strafschop fraai wist te stoppen op een cruciaal moment in de wedstrijd. Vlak voor rust bekroonde KDO een prima eerste helft na een prachtige aanval met een derde treffer. Rick Kruit ontving de bal aan de linkerkant van het veld en opende fraai naar de rechterkant, waar Joeri Stange stond. Joeri, die volgend seizoen samen bij KDO gaat spelen met zijn broertje Jesse, wist de achterlijn te halen en met een harde voorzet Rick Kruit te bereiken. Rick was inmiddels naar de eerste paal gelopen, toonde zijn klasse en zorgde voor de 0-3, wat ook de ruststand betekende.

Na de rust was het voor KDO zaak om een snelle tegentreffer te voorkomen en dit lukt het eerste kwartier in de tweede helft goed. In de 60e minuut wisten de Kwakelaars de wedstrijd zelfs definitief te beslissen nadat Jim Klijn met een fantastische vrije trap de 0-4 aantekende. Drie minuten later maakte Rick Kruit het Kwakelse feestje compleet toen hij, net als Jim Klijn, zijn tweede treffer van de middag wist te maken. Na een bekeken voorzet van Max Wessels, wist Kruit, op drie meter van het doel, de bal binnen te koppen en hiermee bracht hij een 0-5 stand op het scorebord.
In de 87e minuut redde Van Nispen de eer door uit een vrije trap over de Kwakelse muur de 1-5 te maken, wat ook de eindstand was.

Door deze zeer overtuigende overwinning heeft KDO een directe concurrent op een achterstand gezet van zes punten. Koploper Alphen, met twee verliespunten meer dan de Kwakelaars, wisten een spraakmakende 4-12 overwinning in en tegen Stompwijk te boeken. Aankomende zondag staat er voor KDO opnieuw een ‘op papier’ lastige uitwedstrijd op het programma. De Kwakelaars mogen dan namelijk om 14:00 uur aftrappen tegen de nieuwe nummer drie van de ranglijst: FC Aalsmeer. Alle Kwakelse vakantiegangers zijn dan ook weer beschikbaar, zodat er deze week volop concurrentie zal zijn op de trainingen. Wij hopen op jullie steun in Aalsmeer en hebben veel vertrouwen in een goed resultaat na vandaag!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Jim Klijn, Joris Kortenhorst (75e Dennis Pappot), Doron Borger, Menno Lingeman, Thijs Plasmeijer, Nick Smits (82e Frank Hogerwerf), Rick Kruit (75e Mathijs van Rijn), Bart van der Tol en Joeri Stange.

Geschreven door: Paul Hogerwerf

Laatst bewerkt op: 6 februari 2017 09:47

Voor KDO stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma. In De Zilk mochten de Kwakelaars het opnemen tegen een directe concurrent: Van Nispen. De thuisploeg stond op voorhand namelijk op een derde plaats met drie punten achterstand op KDO. Voor trainer Raymond de Jong was het … Lees meer »