02 - Senior  sportief actief 2e week
Instrumentencircuit op basisschool de Schakel

Instrumentencircuit op basisschool de Schakel


Geplaatst op: 6 februari 2017

Vrolijke noten klonken er afgelopen week op basisschool de Schakel in Vinkeveen. De leerlingen van groep 5, 6 en 7 namen deel aan het “Instrumentencircuit”. Een project uit het Cultuurprogramma van Kunst Centraal, waarbij kinderen kennismaken met verschillende instrumenten die centraal staan in een blaasorkest. Een mooie kans om eens écht muziek te maken.

Vier muzikanten van Kunst Rond de Venen brachten een bezoek aan de Schakel en namen alle  instrumenten mee die gebruikt worden in een orkest, van koperen blaasinstrumenten tot slagwerk. Een leuke uitdaging, want je krijgt natuurlijk niet elke dag de mogelijkheid om op een drumstel of een saxofoon te spelen. Het circuit werd geopend met het lied  “Allemaal blaasmuziek”, waarvan de leerlingen de tekst vooraf al hadden ingestudeerd. De muzikanten zorgden voor de muzikale begeleiding.

Na een korte uitleg over de verschillende soorten instrumenten was het de beurt aan de kinderen zelf. In kleine groepjes volgden zij het circuit met instrumenten, die ze met hulp van de muzikanten mochten bespelen. Wat waren sommige kinderen verbaasd over het geluid wat ze uit het instrument konden krijgen. Alle instrumenten klonken door elkaar, maar het was geweldig! De Schakel is een paar muzikale talenten rijker na deze geslaagde activiteit van Kunst Centraal.

Laatst bewerkt op: 6 februari 2017 10:34

Bron: #Vinkeveen -

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Instrumentencircuit op basisschool de Schakel

Vrolijke noten klonken er afgelopen week op basisschool de Schakel in Vinkeveen. De leerlingen van groep 5, 6 en 7 namen deel aan het “Instrumentencircuit”. Een project uit het Cultuurprogramma van Kunst Centraal, waarbij kinderen kennismaken met verschillende instrumenten die centraal staan in een blaasorkest. Een mooie kans om eens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: