Atlantis 4 goed op weg naar 3e plek

Geplaatst op: 6 februari 2017

Op zaterdag 4 februari speelde Atlantis 4, gesponsord door Krijn Verbruggen tegen ESDO 4 uit Kockengen. Eerder dit seizoen won het team nipt van ESDO 4, dus dat wilde ze graag nog een keer herhalen. Plek 1 en 2 in de poule zijn inmiddels ver uit zicht, dus er wordt nu geknokt om de 3e plek.

Atlantis startte helaas zonder de geblesseerde Stefan Mooser en Nancy Kroese, maar deze zaten wel op de bank om het team aan te moedigen samen met de reservespelers van vandaag: Milou Schouten en Martijn de Horde. Coach Frank van der Meer had voor deze wedstrijd de vakken wat omgegooid en in de aanval werd begonnen met Thomas Bogaard, Gerben Blom, Manon van Scheppingen en Anouk Röling, terwijl in de verdediging gestart werd met Max Rusman, Dave Both, Saskia Kraan en Jennifer Haveman.

Het aanvalsvak begon niet goed aan de wedstrijd, het duurde lang voordat er gescoord werd, maar ook het team van ESDO had moeite om de korf te vinden. Na 10 minuten kreeg het team een vrije bal, en doordat een heer van ESDO onder de korf niet oplette, kon Thomas een korte kans scoren. Dit was in het begin het enige wapenfeit van Atlantis, want hierna wist ESDO vier keer op rij te scoren.

Gelukkig wist Atlantis terug te komen in de wedstrijd en door drie doorloopballen op rij van Manon, Jennifer en Max was de stand weer gelijk, 4-4. Voor de rust wisten beide teams nog eenmaal te scoren. Voor Atlantis was dit Gerben met een schot. Dit bracht de ruststand op 5-5.

In de rust gaf Frank wat goede tips, en werd er gehamerd op het afronden van de kansen, want kansen waren er genoeg. Met dezelfde 8 spelers ging het team het veld weer in, en werd er gestart met de spelvorm spekkie en een heer van ESDO veroorzaakte een strafworp die Max erin mocht leggen. Door nog een schot van Max en een korte kans en een schot van Gerben was het gaatje geslagen, 9-5.

Hierna wist ESDO weer wat dichterbij te komen, maar gelukkig bleef ook Atlantis mee scoren. Wat doelpunten van ESDO en een schot van Dave brachten de stand op 10-8. Hierna verdiende Max een vrije bal die Saskia erin schoot. Vervolgens weer een doelpunt van ESDO en een doorloopbal van Thomas en het was 12-9. Hierna besloot Frank te wisselen en kwam Martijn de Horde in het veld voor Max. In dit laatste gedeelte scoorde Martijn nog een schot en ook ESDO wist in de slotfase nog 2 keer te scoren.

Dit bracht de eindstand op 13-11, de punten zijn weer binnen en met nog 2 wedstrijden te gaan binnen is de 3e plek binnen handbereik. Volgende week zaterdag, 11 februari, speelt Atlantis 4 om 15.40 in Almere tegen EKVA 6!

Op zaterdag 4 februari speelde Atlantis 4, gesponsord door Krijn Verbruggen tegen ESDO 4 uit Kockengen. Eerder dit seizoen won het team nipt van ESDO 4, dus dat wilde ze graag nog een keer herhalen. Plek 1 en 2 in de poule zijn inmiddels ver uit zicht, dus er wordt … Lees meer »