001 - Escaperoom aglemeen
Kinderen koken voor ouderen groot succes in Aalsmeer

Kinderen koken voor ouderen groot succes in Aalsmeer


Geplaatst op: 7 februari 2017

Kinderburgemeester Sophie kijkt met veel plezier terug op het geslaagde evenement; Kinderen koken voor ouderen in Kudelstaart: “Als kinderburgemeester wil ik ook graag iets doen voor ouderen. De eerste activiteit, het driegangendiner mét entertainment vonden de 20 ouderen gelukkig leuk en lekker. Het was een topavond. Ik kan niet wachten tot we weer voor ouderen gaan koken!”

 

Afgelopen zaterdagavond openden wethouder Gertjan van der Hoeven en Sophie, na het welkomstdrankje, de avond in de Oude Bibliotheek. Vervolgens voerden de kinderen een wervelende dans uit en werd het voorgerecht geserveerd. Een bezoekster: “Ik vond het zo leuk dat het voorgerecht uit wel drie elementen bestond, eigengemaakte tomatensoep, een wrap en bruschetta. Maar het leukste was toch het contact met de kinderen, die aldoor kwamen vragen of het had gesmaakt en of je nog wat wilde drinken.”

 

De 11 jarige Merel vermaakte de bezoekers daarna met een echt concert op haar viool. Hoewel ze nog maar twee jaar les heeft, klonk het prachtig en ze kreeg dan ook een warm applaus.

 

Het hoofdgerecht was onvervalste boerenkool met worst, echt ‘Holland op ze best’ zoals ook op de zelfgemaakte menukaart stond. Een Kudelstaartse bezoeker: “Ik eet nooit boerenkool, maar dit was heerlijk.”

 

Het klapstuk van de avond was de best wel moeilijke quiz. Gelukkig werd de quiz terecht gewonnen door twee dames die bereid waren een liedje te zingen voor extra punten.

 

Het toetje “De worm van Storm” was zelf bedacht door de 11 jarige Storm. “Bij het uitproberen ging het nog mis, het toetje had niet lang genoeg in de koelkast gestaan, maar zaterdag lukte het gelukkig wel”

 

Wethouder van der Hoeven: “Het was een erg geslaagde avond en dat is natuurlijk een groot compliment waard voor Sophie, de andere kinderen en alle ouders die hebben geholpen! Ook bedank ik De Binding voor de organisatie en de begeleiding. We hebben de functie van kinderburgemeester in het leven geroepen om de betrokkenheid van kinderen met de gemeente én de betrokkenheid van de gemeente met kinderen te bevorderen. Volgens mij is het een groot succes.”


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderen koken voor ouderen groot succes in Aalsmeer

Kinderburgemeester Sophie kijkt met veel plezier terug op het geslaagde evenement; Kinderen koken voor ouderen in Kudelstaart: “Als kinderburgemeester wil ik ook graag iets doen voor ouderen. De eerste activiteit, het driegangendiner mét entertainment vonden de 20 ouderen gelukkig leuk en lekker. Het was een topavond. Ik kan niet wachten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: