VZOD-FIQAS komt net tekort in eindfase

Geplaatst op: 7 februari 2017

Afgelopen zaterdag kwam het op de derde plaats staande EKVA uit Almere op bezoek in de Kudelstaartse Proosdijhal. De eerste wedstrijd tussen deze ploegen resulteerde in een eclatante overwinning voor de ploeg uit de Flevopolder. VZOD/FIQAS speelde toen een van haar mindere wedstrijden. De thuisploeg had dus iets recht te zetten. Aan het begin van de wedstrijd leek het echter een voortzetting van het eerdere duel, want na 8 minuten stond er een duidelijke 0-3 stand op het scorebord. Daarna kwam VZOD/FIQAS langzaam in de wedstrijd. Via doelpunten van Paul te Riele en Dineke Westerhof werd de achterstand verkleind tot een punt. De Kudelstaartse korfballers gingen met meer bezieling en overtuiging de strijd aan, daardoor het publiek werd getrakteerd op een mooie en spannende eerste helft. Met name Paul te Riele speelde een sterke eerste helft. Via 5-6 stond er bij rust een 7-9 stand op het scorebord.

Omdat VZOD/FIQAS vaak in staat is er in de tweede helft nog een schepje boven op te doen, ging het publiek er eens goed voor zitten. Ook deze wedstrijd leek deze verwachting uit te komen. Direct na rust bracht EKVA eerst via een afstandsschot de marge nog op drie doelpunten: 7-10. Wat daarna volgde was een sterke periode van de thuisploeg. Er werd vier maal op rij de korf gevonden onder andere via afstandsschoten van Eric Spaargaren, Jessica Zijerveld en Josine Verburg. Voor de eerste maal dus een voorsprong voor VZOD/FIQAS: 11-10. Daarna een gelijk opgaande strijd waarbij de scheidsrechter van dienst een steeds nadrukkelijkere rol ging spelen. Hij meende overtredingen te constateren die verder door niemand in de sporthal werden waargenomen. Dit resulteerde in vijf strafworpen voor de bezoekers in de tweede helft. VZOD/FIQAS verloor haar concentratie en EKVA deed niet meer dan de gegeven cadeautjes koel verzilveren. Met nog tien minuten te spelen gaf het score bord een 14-21 stand aan. Met name Paul te Riele had het drukker met kritiek op de scheidsrechter dan met zijn tegenstander. Dit leverde hem nog een gele kaart op. Coach Cor Loef bracht drie talentvolle junioren in het veld Nikki Koningen, Vincent Algra en Jeffrey Kunst. Het was de laatst genoemde die via een benutte strafworp de eindstand mede bepaalde op 16-22. Een geflatteerde stand die zeker geen afspiegeling van de krachtsverhoudingen was deze middag. Trainer/coach C or Loef na de wedstrijd: “Ik ben zelf ook scheidsrechter en ben de laatste die collega’s bekritiseerd, maar deze man liet mijn bloed de verkeerde kant op stromen, en daar wil ik het graag bij laten”. Volgende week staat de wedstrijd tegen TRIAZ uit Amsterdam op het programma. Bij winst speelt VZOD/FIQAS ook volgend seizoen in de tweede klasse.

Afgelopen zaterdag kwam het op de derde plaats staande EKVA uit Almere op bezoek in de Kudelstaartse Proosdijhal. De eerste wedstrijd tussen deze ploegen resulteerde in een eclatante overwinning voor de ploeg uit de Flevopolder. VZOD/FIQAS speelde toen een van haar mindere wedstrijden. De thuisploeg had dus iets recht te … Lees meer »