001 - Escaperoom aglemeen
Nachtbussen stoppen volgende maand ook in Abcoude

Nachtbussen stoppen volgende maand ook in Abcoude


Geplaatst op: 8 februari 2017

Busmaatschappij Syntus gaat de lijn 126 aanpassen om tegemoet te komen aan klachten van reizigers. De nachtbussen op de lijn 126 stoppen vanaf volgende maand ook in Abcoude. 

Syntus heeft begin december het busvervoer in De Ronde Venen overgenomen. Dat was vanwege rechtszaken een haastklus, waardoor de start van de nieuwe dienstregeling niet vlekkeloos is verlopen.

KLACHTENREGEN

De klantenservice is sinds de start op 11 december overspoeld met reacties van reizigers. Volgens Hanneke Ruiter, communicatieadviseur van Syntus lag de piek in de eerste week op duizend reacties per dag. Dat gaat om klachten, maar ook om vragen van reizigers.

Inmiddels ligt dat aantal op ongeveer tweehonderd reacties per dag. "We zien nu al dat de reizigers steeds positiever de bus uitstappen. Onze chauffeurs en de klantenservice merken dat ook", zegt Ruiter, "Maar we zijn er nog niet en we werken er heel hard aan om de service te verbeteren."

RESERVECHAUFFEURS

Inmiddels rijden de Syntusbussen twee maanden en is duidelijk waar de knelpunten precies liggen. Zo worden sinds begin januari extra bussen ingezet en zijn reservechauffeurs beschikbaar om vertragingen op te kunnen vangen.

Ook is er inmiddels een medewerker op de verkeersleiding die zich alleen bezighoudt met het vervoer in de provincie Utrecht. Daardoor is onder meer de betrouwbaarheid op de Uithoflijnen is toegenomen.

 

OUDE BUSSEN

In de zomer moeten alle oude bussen waarmee Syntus rijdt vervangen zijn door nieuwe bussen. De oude bussen moesten nog worden ingezet, omdat het wagenpark van Syntus nog niet compleet was toen Syntus het busvervoer in de provincie overnam.

De chauffeurs kijken uit naar het moment dat alle bussen vervangen zijn, zegt Theo van Oostrum, chauffeur en voorzitter van de ondernemingsraad. "Iedereen geniet ervan dat je met een mooie bus mag rijden. Dat is echt wel een traktatie voor een chauffeur."

 

 


Laatst bewerkt op: 8 februari 2017 09:13

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nachtbussen stoppen volgende maand ook in Abcoude

Busmaatschappij Syntus gaat de lijn 126 aanpassen om tegemoet te komen aan klachten van reizigers. De nachtbussen op de lijn 126 stoppen vanaf volgende maand ook in Abcoude.  Syntus heeft begin december het busvervoer in De Ronde Venen overgenomen. Dat was vanwege rechtszaken een haastklus, waardoor de start van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: