001- Uithoorn

Fort bij Uithoorn wil volgend jaar open


Geplaatst op: 8 februari 2017

Vrijwilligers die Fort bij Uithoorn in Amstelhoek opknappen, hopen dat het bouwwerk binnenkort open kan voor publiek. Op dit moment kan niemand de restauratie van het fort zien, want daarvoor moet eerst het bestemmingsplan veranderd worden.

Volgens het bestemmingsplan mag het fort op dit moment alleen gebruikt worden voor 'training en opleiding'. "Dat is dus voor gesloten activiteiten", zegt eigenaresse Mirjam Schaap. "Als je het bestemmingsplan wilt wijzigen zijn daar heel veel partijen bij betrokken. Dat maakt het complex."

In het fort is veel interessants te zien voor wie van geschiedenis houdt. Zo werd het tijdens de Koude Oorlog in het diepste geheim gebruikt als wapenopslag. De vrijwilligers doen dan ook nog af en toe mooie vondsten. "Vorig jaar nog een granaat", vertelt een van de mensen die er aan het werk is. "Het werd helemaal afgezet met lint, niemand mocht erbij komen."

Volgend jaar hoopt het fort de eerste bezoekers te kunnen ontvangen. Aanmelden als vijwilliger kan via de site van het fort.

 


Laatst bewerkt op: 8 februari 2017 12:59

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fort bij Uithoorn wil volgend jaar open

Vrijwilligers die Fort bij Uithoorn in Amstelhoek opknappen, hopen dat het bouwwerk binnenkort open kan voor publiek. Op dit moment kan niemand de restauratie van het fort zien, want daarvoor moet eerst het bestemmingsplan veranderd worden. Volgens het bestemmingsplan mag het fort op dit moment alleen gebruikt worden voor 'training … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: