001 - Homan Zonnepanelen
De Schakel sluit project “kerk en school” af met speciale scholendienst

De Schakel sluit project “kerk en school” af met speciale scholendienst


Geplaatst op: 13 februari 2017

De afgelopen twee weken hebben de leerlingen van basisschool de Schakel gewerkt aan het project “kerk en school”, met als thema “Wie is Jezus?”. Op zondag 13 februari is het project afgesloten met een goedbezochte Kerk-Schooldienst in de Protestantse kerken in Vinkeveen. Deze jaarlijkse terugkerende dienst is speciaal afgestemd op schoolgaande kinderen. De knutselwerkjes die tijdens het project op school zijn gemaakt, waren in en rond de kerken te bewonderen.

 

Doel van het project was samen met de kinderen na te denken over wat de verhalen in de Bijbel ons allemaal te vertellen hebben. Naast het vertellen en uitleggen van verhalen is er veel geknutseld rond het thema. De Schakel heeft een open karakter, wat betekent dat er ook veel leerlingen op school zijn die minder goed bekend zijn met het reilen en zeilen in de kerk. Als onderdeel van het thema hebben daarom de plaatselijke dominees een bezoek gebracht aan alle groepen. De kinderen mochten zelf vragen stellen, want wat doet een dominee eigenlijk precies en hoe word je dominee?

 

De Schakel schenkt als protestants-christelijke basisschool veel aandacht aan het christelijke geloof.

Dat uit zich niet alleen in de dagopening in de klas, de viering van christelijke feestdagen en het jaarlijkse project rond de Kerk-Schooldienst. Belangrijk is de onderliggende boodschap die doorgevoerd wordt in de visie en werkwijze van de Schakel. “De persoonlijk aandacht en zorg voor elke leerling is daar een mooi voorbeeld van,” aldus Petra Eindhoven, directeur van de school. “Ieder kind is uniek en heeft eigen mogelijkheden. Oog hebben voor individuele talenten staat hoog in het vaandel. Maar het gaat bijvoorbeeld ook om het stimuleren van gewenst gedrag, kinderen aanmoedigen om elkaar te helpen en iedereen gelijkwaardig te benaderen. We vinden het heel belangrijk om dit onze leerlingen mee te geven. Het open karakter van onze school draagt daaraan bij: iedereen is welkom, door de mix van kinderen leren we juist van elkaar!”


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Schakel sluit project “kerk en school” af met speciale scholendienst

De afgelopen twee weken hebben de leerlingen van basisschool de Schakel gewerkt aan het project “kerk en school”, met als thema “Wie is Jezus?”. Op zondag 13 februari is het project afgesloten met een goedbezochte Kerk-Schooldienst in de Protestantse kerken in Vinkeveen. Deze jaarlijkse terugkerende dienst is speciaal afgestemd op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: