Huldiging bij winterconcert KnA

Huldiging bij winterconcert KnA


Geplaatst op: 13 februari 2017

Alsof Muziekvereniging KnA het had voorzien; op de affiches van het Midwinterconcert stond een afbeelding van een winters tafereel, hetzelfde sfeervolle winterse plaatje was te zien in Uithoorn zelf op de dag van het concert.

Het concert werd geopend met ‘Orpheus in de onderwereld’. Dit stuk verteld het verhaal van Orpheus, die zijn overleden vrouw uit de onderwereld mag terughalen op voorwaarde dat hij tijdens de tocht niet naar haar mag omzien. Orpheus’ liefde blijkt te groot; hij kijkt toch en verliest haar voor eeuwig. Een stuk waarin ook het leerlingenorkest en de Middelbare Muzikale Meesters vertegenwoordigd waren. De Middelbare Muziek Meesters is een project van KnA voor 40, 50 en 60 plus. Zij kunnen tegen een gereduceerd tarief kennis maken met het bespelen van een muziekinstrument. Het is een zeer succesvol project, de leerlingen waren zeer enthousiast over deelname aan het concert en zelfs op de avond zelf kwamen mensen uit het publiek zich voor dit project aanmelden.  Daarnaast filmmuziek zoals het prachtige ‘Dances with Wolves’. ‘Lux Aurumque’ voerde het orkest al op tijdens het concours in Bodegraven. Een zeer moeilijk stuk vooral wat betreft dynamiek en balans. Ook werden gespeeld ‘Be Thou my vision’ en ‘The Witch and the Saint’.  ‘The story of Anne Frank’ werd begeleid door violiste Robin Schelstraete. In ‘La Cygne’ de stervende zwaan, was een solo weggelegd voor celliste Eeko van Dun-Sek. Daarnaast lichte stukken  zoals La mourisque, Ronde en Basse danse Bergeret uit Danserije waarbij een viertal violisten meespeelden.

Huldiging

Daarnaast werd er even tijd vrij gemaakt door voorzitter Marco Lesmeister om Tineke Beuse te huldigen voor haar 40 jarig jubileum bij Muziekvereniging KnA. Tineke is muziek gaan spelen nadat haar zoon Ferdinand trompet was gaan spelen bij de vereniging. Ze speelt klarinet en is echt altijd aanwezig op de repetities. Zij ontving namens de Bond een mooie oorkonde en de gouden KnA speld en bloemen namens de vereniging.

Al met al weer een prachtig concert wat tevens een mooi beeld geeft van de koers die KnA wil varen; een bruisende, aktieve vereniging met ruimte voor samenspel met andere verenigingen en/of onverwachte maar altijd leuke initiatieven zoals tijdens dit concert met de strijkinstrumenten. Aktief ook op het gebied van het enthousiasmeren van kinderen en volwassenen om de heerlijke hobby ‘muziekmaken’ onderdeel te maken van hun leven. Meer info: wwwkna-uithoorn.nl

Laatst bewerkt op: 13 februari 2017 10:29

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Huldiging bij winterconcert KnA

Alsof Muziekvereniging KnA het had voorzien; op de affiches van het Midwinterconcert stond een afbeelding van een winters tafereel, hetzelfde sfeervolle winterse plaatje was te zien in Uithoorn zelf op de dag van het concert. Het concert werd geopend met ‘Orpheus in de onderwereld’. Dit stuk verteld het verhaal van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: