001 - Homan Zonnepanelen
Leren en evalueren in de Vrijeschool: 13 februari informatie-avond

Leren en evalueren in de Vrijeschool: 13 februari informatie-avond


Geplaatst op: 10 februari 2017

Op maandag 13 februari is er weer een informatie-avond van “Het Groene Hart”, het initiatief voor een Basisschool voor Vrijeschoolonderwijs in de omgeving Wilnis/Mijdrecht/Uithoorn. De initiatiefgroep zoekt samen met het bestuur van Vrije School Parcival in Amstelveen naar mogelijkheden om een nieuwe vrijeschool te openen in deze regio. Concrete onderhandelingen zijn in volle gang: er wordt aangestuurd op opening in augustus 2017, dit kan echter alleen bij voldoende belangstelling. Inloop 19.45, aanvang 20.00 uur, gebouw De Bovenboog, Johan de Wittlaan 83 in Uithoorn. Graag opgeven voor de avond via vrijeschoolgroenehart@gmail.com. 

Katrijn Debroey, ervaren vrijeschool-leerkracht en in opleiding tot schoolleider, zal met het publiek gaan kijken naar de wijze waarop  vrijeschool-leerkrachten ‘hun' kinderen waarnemen.Vanuit de waarneming vindt uiteindelijk evaluatie plaats. Hoe ziet dit eruit? En wat zijn de kerndoelen van de vrijeschool?

Een inspirerende, inhoudelijke avond over leren en kijken. Met veel gelegenheid tot het stellen van vragen over vrijeschoolonderwijs èn informatie over het initiatief.

Vrouw Holle in de Woudreus

Op zaterdag 4 februari was er een sprookjesochtend in NME-centrum de Woudreus in Wilnis, georganiseerd door de initiatiefgroep van “Het Groene Hart”.

Zo’n 20 kinderen en hun ouders hadden zich verzameld om te luisteren naar het sprookje van Vrouw Holle. Daarna werden lichtjes de tuin ingedragen, om het einde van de lichtfeesten te symboliseren, nu de dagen weer lengen. Hier wachtte Vrouw Holle de kinderen op met appeltjes en zelfgebakken koekjes. De kinderen konden spelen, de ouders bijpraten; en zo was ook deze activiteiten-ochtend erg geslaagd. 

Kijk voor meer informatie  en activiteiten op vrijeschoolgroenehart.wordpress.com.Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leren en evalueren in de Vrijeschool: 13 februari informatie-avond

Op maandag 13 februari is er weer een informatie-avond van “Het Groene Hart”, het initiatief voor een Basisschool voor Vrijeschoolonderwijs in de omgeving Wilnis/Mijdrecht/Uithoorn. De initiatiefgroep zoekt samen met het bestuur van Vrije School Parcival in Amstelveen naar mogelijkheden om een nieuwe vrijeschool te openen in deze regio. Concrete onderhandelingen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: