College organiseert bijeenkomsten in kernen om te spreken met inwoners


Geplaatst op: 8 maart 2012

Het college van Burgemeester en Wethouders organiseert in maart en april in alle kernen van de gemeente bijeenkomsten om met inwoners in gesprek te gaan over onderwerpen die spelen. Woensdag 21 maart vindt de eerste bijeenkomst plaats in het Piet Mondriaangebouw in Abcoude.

Het is de tweede keer dat het college alle kernen van de gemeente bezoekt om te horen wat inwoners belangrijk vinden. Vorig jaar stond tijdens deze bijeenkomsten het beleidsplan centraal. Tijdens de bijeenkomsten die in maart en april plaatsvinden, blikken B en W kort terug op wat er sinds de vorige bijeenkomst is gerealiseerd.

Naast een korte terugblik wil elke wethouder over één specifiek onderwerp met de inwoners van gedachten wisselen. Voor wethouder David Moolenburgh is dat de vraag hoe we deze gemeente sportief houden. Voor wethouder Pieter Palm hoe de lokale economie op een duurzame manier kan worden versterkt. Wethouder Kees Schouten wil graag van inwoners horen op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren aan het onderhoud van het openbaar groen en wethouder Erika Spil wil graag spreken over de rol die inwoners kunnen spelen bij de toenemende vraag naar zorg de komende jaren. Burgemeester Maarten Divendal tot slot wil graag van inwoners horen wat hij als burgemeester zou moeten weten. Op www.derondevenen.nl is een kort filmpje te zien waarin de collegeleden een toelichting geven op de onderwerpen die zij tijdens de avonden willen bespreken. Uiteraard is er ook ruimte voor inwoners om zelf onderwerpen aan te snijden.

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data en locaties. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De avonden duren tot ongeveer 22.00 uur.

21 maart Piet Mondriaan, Abcoude
27 maart Poldertrots, Waverveen
30 maart gemeentehuis, Mijdrecht
4 april De Springbok, De Hoef
5 april Willisstee, Wilnis
17 april Ons Streven, Amstelhoek
19 april De Boei, Vinkeveen
25 april De Vijf Bogen, Baambrugge

Van de avonden wordt een kort verslag gemaakt dat na afloop van de tour wordt gepubliceerd en naar de bezoekers van de avonden wordt gezonden. Het college zal daarin een reactie geven op de suggesties en ideeën die zijn gedaan en aangeven of en hoe die worden opgepakt. Inwoners die niet in staat zijn een van de avonden te bezoeken, maar toch graag hun ideeën en suggesties met het college willen delen, kunnen hun opmerkingen mailen naar kernentour@derondevenen.nl. Deze suggesties worden meegenomen in de verslaglegging van de bijeenkomsten.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College organiseert bijeenkomsten in kernen om te spreken met inwoners

Het college van Burgemeester en Wethouders organiseert in maart en april in alle kernen van de gemeente bijeenkomsten om met inwoners in gesprek te gaan over onderwerpen die spelen. Woensdag 21 maart vindt de eerste bijeenkomst plaats in het Piet Mondriaangebouw in Abcoude. Het is de tweede keer dat het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: