001 - Escaperoom aglemeen
Clubkampioenschap van 100-jarige IJsclub Nooit Gedacht onder winterse omstandigheden

Clubkampioenschap van 100-jarige IJsclub Nooit Gedacht onder winterse omstandigheden


Geplaatst op: 16 februari 2017

Afgelopen zaterdag had IJNG vanaf 19 uur de Jaap Eden-baan afgehuurd om daar haar actieve leden een een aantal oud clubkampioenen de gelegenheid te bieden om een tijd op de klokken te zetten of te strijden voor het clubkampioenschap.

Het eerste uur kon er vrij worden geschaatst en alvast worden ingereden onder de passende muziek van het dweilorkest Dorst. Dit orkest zorgde verder op de avond ook nog voor een muzikale omlijsting.

Om 20 uur gingen de jeugd- en G-schaatsers van start. Intussen was het gaan sneeuwen en de stevige wind stond op de 100 tegen en in het verlengde van de baan. Er moest dus hard gewerkt worden voor de prijzen. In deze categorie werden Maggie de Pijper, Melanie Oudshoorn en Bjarne Steenbergen de kampioenen over 2 x 100 m. De 100 - 500m werd gewonnen door Nikki van Raay en Justin van der Kroef. Daarna was het tijd voor de senioren die geen wedstrijdlicentie meer hebben. Een 20 tal deelnemers waren de uitdaging aan gegaan. De meesten van hen waren het nog niet verleerd en hadden ook mee kunnen doen voor het kampioenschap. Garry van Tol was hier de snelste in een, gezien de omstandigheden, prima 43,90 sec. Met een ploegenachtervolging tussen het donderdag- en vrijdagavond trainingsteam werd dit blok afgerond. 

Na de dweil was het weer zodanig verslechterd dat het leek op de omstandigheden van de wedstrijden uit de tijd van voor de kunstijsbanen, natuurijs kwaliteit met een laagje sneeuw. Regelmatig moest de jury de hand tijden noteren omdat de laserogen op de finish waren dichtgesneeuwd. Het kwam nu voor de rijders aan op conditie, techniek en wilskracht maar ook hier kwamen de kampioenen niet uit onverwachte hoek. Er werden 500 - 1000 m en 500 - 1500 m gereden waarna uiteindelijk de laatste van de 125 ritten ruim na middernacht werd afgeklokt. Kampioenen werden: Claudia Schuurman, Enrico Zeilmaker, Ivar Immerzeel, Ruben Schel, Niels Immerzeel, Melissa van Piere, Simone Zaal en Lucien Wolvers. Naast dat ze kampioen in hun categorie werden, hebben Estelle de Jong en Sven Prins, allebei uit Waverveen, het algemeen clubkampioenschap veroverd. Zij waren de besten van de avond.

Nadat de baan en de jurytoren waren opgeruimd werden onder een gezellig drankje en wat hapjes de bekers aan de kampioenen uitgereikt. Er werd uiteindelijk na 1 uur afgesloten en iedereen moest voorzichtig naar huis.

Het bestuur had deze omstandigheden niet besteld maar de ambiance kon niet mooier bij dit al meer dan een half jaar geleden geplande evenement. Komende vrijdag is er in de Willistee nog een groot feest voor genodigden waarmee de festiviteiten worden afgesloten.
Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Clubkampioenschap van 100-jarige IJsclub Nooit Gedacht onder winterse omstandigheden

Afgelopen zaterdag had IJNG vanaf 19 uur de Jaap Eden-baan afgehuurd om daar haar actieve leden een een aantal oud clubkampioenen de gelegenheid te bieden om een tijd op de klokken te zetten of te strijden voor het clubkampioenschap. Het eerste uur kon er vrij worden geschaatst en alvast worden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: