Inval in Abcoude levert dure Ferrari’s op

Inval in Abcoude levert dure Ferrari’s op


Geplaatst op: 17 februari 2017

Twee Ferrari’s zijn deze week in beslag genomen bij een inval in een loods in Abcoude. De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) stuitte op de auto’s bij een groot witwasonderzoek naar een 55-jarige man uit Diemen.

Hij kwam in beeld door grote aankopen, die niet te rijmen waren met zijn legale inkomsten. Vermoedelijk zijn aankopen gedaan met crimineel verkregen geld.

Bij de man thuis in Diemen zijn zakken vol hennep en ook wapens aangetroffen. Bovendien zijn op andere plekken nog twee auto’s (BMW en Mercedes), een motor (Harley) en een boot in beslag genomen. Verder zijn doorzoekingen in Amsterdam, Almere en Lelystad geweest. Dit leverde naast administratie en gegevensdragers ook dure horloges op.

Bij de doorzoekingen is de Belastingdienst geholpen door de politie en de Douane. Defensie ondersteunde ook, met een gespecialiseerd zoekteam. Deze teams zijn gespecialiseerd in zoeken naar en in verborgen ruimtes.

Laatst bewerkt op: 17 februari 2017 02:56

Bron: Ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inval in Abcoude levert dure Ferrari’s op

Twee Ferrari’s zijn deze week in beslag genomen bij een inval in een loods in Abcoude. De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) stuitte op de auto’s bij een groot witwasonderzoek naar een 55-jarige man uit Diemen. Hij kwam in beeld door grote aankopen, die niet te rijmen waren met zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: