01 - Nooit Gedacht
De Bibliotheek wijst de weg voor hulp bij (online) belastingaangifte

De Bibliotheek wijst de weg voor hulp bij (online) belastingaangifte


Geplaatst op: 20 februari 2017

Komende weken krijgt u bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u hulp bij (online) aangifte doen? En weet u niet waar u die kunt krijgen? Vraag het in de Bibliotheek. Dat kan ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. De medewerkers van de Bibliotheek weten welke organisaties kunnen helpen bij uw (online) belastingaangifte. Haal de gratis flyer in de Bibliotheek.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting of om een toeslag aan te vragen. Ook kunt u hier gratis uw belastingaangifte printen. Deze service geldt voor leden en niet-leden. In de vestigingen Mijdrecht, Abcoude en Vinkeveen zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan.

Belastingspreekuur

Tympaan-De Baat organiseert belastingspreek­uren in de Bibliotheek Mijdrecht. Tijdens het spreekuur kunt u zelf uw aangifte invullen. Twee deskundige vrijwilligers van Tympaan-De Baat zijn aanwezig en kunnen zo nodig helpen bij de digitale aangifte. De vrijwilligers geven u advies; zij doen niet de aangifte. Het blijft uw aangifte. U bent zelf verantwoordelijk voor de informatie die u verstrekt en invult. Vergeet dus vooral niet de benodigde informatie mee te nemen naar het spreekuur.

Het belastingspreekuur is in Dorpskamer Het Raakvlak in de Bibliotheek Mijdrecht, donderdagavond 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april. Inloop van 19.00 tot 20.00. U heeft tot 21.00 uur de tijd uw aangifte af te ronden.

Cursussen computer, internet en digitale overheid

Voor wie hulp wil bij het gebruiken van computer en internet heeft de Bibliotheek de gratis cursus Klik & Tik. Dit is een cursus voor mensen zonder, of met heel weinig ervaring op de computer en het internet. Deelnemers leren de basisprincipes van de computer, gaan het internet op en oefenen met Social Media.

De cursus Klik & Tik bieden we aan in de Bibliotheek Breukelen, Maarssenbroek en Mijdrecht. U stapt in op uw eigen niveau. U kunt zich aanmelden bij de Bibliotheek.

Daarnaast is er een training Digisterker waar mensen leren hoe ze gebruik kunnen maken van de online overheidsdiensten zoals de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Ook wordt er geoefend met het aanvragen van een DigiD. Voor deze cursus is basiskennis van de computer en het internet nodig. U kunt zich aanmelden in de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekavv.nl.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.

In De Ronde Venen werken de Bibliotheek AVV, Tympaan-De Baat en de Servicepunten De Ronde Venen samen.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Bibliotheek wijst de weg voor hulp bij (online) belastingaangifte

Komende weken krijgt u bericht van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. U moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u hulp bij (online) aangifte doen? En weet u niet waar u die kunt krijgen? Vraag het in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: