Streekderbywinst voor De Vinken

Geplaatst op: 20 februari 2017

Derde plaats

Daarnaast maakt De Vinken bij winst nog kans op de derde plek in de competitie, wat na een mindere eerste competitiehelft een knappe prestatie zou zijn. Coach Dirk van der Vliet kon met de teruggekeerde Joyce van Wijk voor het eerst in een paar weken weer over zijn vertrouwde basisacht beschikken.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Atlantis kwam opeen 1-0 voorsprong, maar Emese Kroon wist dit recht te trekken via een strafworp. Dit ging zo door tot de 3-3, waarbij Rutger Woud en Dorien Verbruggen de Vinkendoelpunten verzorgden.

Vanaf dat moment besloot Vinkeveen om flink gas te geven en ook verdedigend de druk op te voeren. Dit resulteerde in een waar doelpuntenfestijn. De bezoekers liepen uit van 3-3 naar 3-13, waarbij alle Vinkenspelers hun doelpunt meepakten en Jerom en Annick Stokhof ieder tweemaal scoorden. Atlantis wist voor rust nog de 4-13 te maken, maar de wedstrijd leek in principe al beslist.

Gelijkwaardig

In de rust hamerde Van der Vliet op het scherp blijven en hij gaf de opdracht om het gevarieerde aanvalsspel van de eerste helft vol te houden. In de tweede helft waren de ploegen duidelijk gelijkwaardiger. Dit uitte zich zowel in de score als in het veldspel, waar veel druk op de aanval werd gezet.
Tot 8-18 werden de Vinkeveense doelpunten gemaakt door Jelle Mul, Rutger Woud en tweemaal Gideon Leeflang. Hierna perste Atlantis er nog een sterk slotakkoord uit, maar de winst voor De Vinken kwam geen moment in gevaar.

De eindstand werd door Jelle Mul, Dorien Verbruggen en Emese Kroon op 15-21 gebracht en met een tevreden gevoel kon een drankje worden gedronken en bitterballen worden gegeten…
Dank aan Roosmarijn Mooij en Masha Hoogeboom voor hun invalbeurt en natuurlijk aan alle reserves. De laatste wedstrijd voor De Vinken 1 staat op 11 maart op het programma. Dat is tegen hekkensluiter ESDO, waarmee in eigen hal definitief de derde plek kan worden veroverd.

Afgelopen zaterdag Streekderbywinst voor vlaggenschip stond de korfbalstreekderby van het seizoen op het programma. Na het verlies in de heenwedstrijd in de zaal, was de Vinkeveense equipe van De Suite extra gebrand om twee punten te pakken tegen het thuisspelende Atlantis.  Derde plaats Daarnaast maakt De Vinken bij winst nog … Lees meer »