0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec
Negenendertigste PK Sport Bosdijkloop weer een groot succes

Negenendertigste PK Sport Bosdijkloop weer een groot succes


Geplaatst op: 20 februari 2017

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de 39ste versie van de jaarlijkse

PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen. Wethouder Alberta Schuurs gaf het startschot op de Kerklaan. De Bosdijkloop trok een grote stroom hardlopers naar Vinkeveen. Daniel Korevaar uit Amsterdam was de snelste op de halve marathon met een tijd van 1:12:41. Bij de dames was de overwinning voor Samantha de Knijff uit Almere met een tijd van 1:31:20.

Deelname
In de ochtend had het geregend, maar tijdens de loop was het droog, bewolkt, zeven graden, maar wel met een krachtige westelijke wind. Ideale omstandigheden om op alle afstanden volop strijd te leveren en snelle tijden te lopen. Met maar liefst 83 “thuislopers” uit Vinkeveen op een totaal van 506 deelnemers. Bij elk kilometerpunt stond een afstandsbord. De lopers waren blij met deze grote borden langs het parcours; ze konden hierdoor namelijk regelmatig controleren of ze nog op schema liepen.

Jeugdloop
Om 11.30 uur ging een enthousiaste groep jeugdige atleten van start in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Bij de jongens ging als eerste Marcus Ockers uit Amstelveen onder het finishdoek door in een tijd van 3:30 min. Bij de meisjes was de winnares Esmee Meering uit Uithoorn in een tijd van 3:46 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

 

5 kilometer
De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Leiden afkomstige Matthijs Horlings. Hij liet een tijd afdrukken van 17:58 min. Bij de dames won Christine Toonstra uit Nederhorst den Berg. Zij liep de vijf kilometer in een tijd van 20:51 min.


10 kilometer
De afstand van de 10 kilometer heeft altijd het grootste deelnemersveld. De winnaar bij de heren was Kevin Viezee uit Amsterdam met een snelle tijd van 33:04 min. “Het is mijn beste tijd op de 10 kilometer, de eerste 7 kilometer hulp gehad van Sjoerd Heemskerk, hij werd 10 seconden na mij tweede, het weer was goed om te lopen, droog en niet te koud, allee een stevige tegenwind op het laatste stukje naar de finish op de Kerklaan”. Bij de dames won Karin Vissers uit Hilversum met een prachtige tijd van 38:28 min. “Heb lekker gelopen, maar was te laat bij de start, ongeveer 20 tot 25 seconden, maar door deze adrenaline, extra hard gelopen, het was minder zwaar dan vorig jaar, bijna alleen maar wind mee.”

Halve marathon
Niet minder dan 21,1 kilometer moest worden afgelegd voor het koningsnummer. De overwinning ging bij de heren naar de uit Amsterdam afkomstige Daniel Korevaar met een snelle tijd van 1:12:41. Het was zijn eerste overwinning op de halve marathon van de PK Sport Bosdijkloop. “Ben in training voor de marathon van Rotterdam, veelal met een groepje van vier man gelopen, was van plan om op marathon tempo te lopen, maar moest aan het einde toch nog flink aan de bak om hier te winnen, mooie loop, heb ervan genoten”. Daniel kreeg een wisselbeker. Slechts enkele seconden na de winnaar werd Wilfred Verhagen uit Woerden tweede met 1:13:33, hij was in 2015 de winnaar. Brent Pieterse uit Nieuwkoop was vorig jaar nog tweede, maar dit jaar derde met 1:13:54.

Bij de dames was de overwinning voor Samantha de Knijff uit Hilversum met een tijd van 1:31:20. Ook voor haar de eerste overwinning op de halve marathon van de PK Sport Bosdijkloop. “Vanochtend was het nog regenachtig, maar bij de start was het goed weer, ging iets te hard van start, in de polder stond nog veel wind, veel alleen gelopen, want de mannen gingen toch net iets te hard, maar kon mijn tempo vasthouden en doortrekken tot aan de finish, mooie wedstrijd en goede organisatie”. Ook Samantha kreeg een wisselbeker. Anousjka Timmermans uit Haarlem werd tweede met 1:32:40. De derde plaats was voor Vanesse van Voskuilen uit Boskoop  met 1:36:13.

 

Organisatie
Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren is het gelukt om de organisatie zo gladjes mogelijk te laten verlopen. De enthousiaste speaker Peter van Adrichem zorgde voor een goede sfeer bij de finish. De prijswinnaars konden weer vertrouwen op een vlotte en snelle prijsuitreiking. Al met al was deze 39ste PK Sport Bosdijkloop een geslaagd evenement.

De 40ste PK Sport Bosdijkloop, een jubileum editie, wordt gehouden op de derde zondag van februari: 18 februari 2018.


Laatst bewerkt op: 20 februari 2017 10:04

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Negenendertigste PK Sport Bosdijkloop weer een groot succes

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de 39ste versie van de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen. Wethouder Alberta Schuurs gaf het startschot op de Kerklaan. De Bosdijkloop trok een grote stroom hardlopers naar Vinkeveen. Daniel Korevaar uit Amsterdam was de snelste op de halve marathon met een tijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: