KDO overtuigt tegen ASC en is weer koploper klasse 3A

Geplaatst op: 21 februari 2017

Na de ijzersterke winstpartij tegen Van Nispen van twee weken geleden waren Raymond de Jong en zijn jonge selectie erop gebrand om deze mooie prestatie een passend vervolg te geven. De trainer kon niet over een geheel complete selectie beschikken. Verdediger Mitchel Smits is geblesseerd, terwijl Joris Kortenhorst en Bart Hoving genieten van een wintersport vakantie. Desondanks kon KDO met een sterk elftal aan de wedstrijd beginnen.

De eerste 10 minuten waren aftasten voor beide ploegen. Na een kwartier was het eerste echte wapenfeit van KDO. Na een voorzet op maat kopte Menno Lingeman echter net over. Vijf minuten later de tweede grote mogelijkheid voor KDO om op voorsprong te komen. Joeri Stange omspeelde een paar verdedigers en werd onderuit gehaald in het zestienmeter gebied van ASC. Na kort overleg tussen penaltynemers Bart van der Tol en Rick Kruit ging laatstgenoemde met zelfvertrouwen achter de bal staan. De gelegenheidsspits van KDO schoot de bal vakkundig tegen de touwen en de 1-0 was een feit. Na een half uur was het weer Rick Kruit die een prachtig doelpunt maakte uit een verre uittrap van Jesper Oudshoorn. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Na de rust deed ASC in eerste instantie een tandje erbij. Echter was het de thuisploeg die weer het net wist te vinden. Een mooie steekbal van Rick Kruit werd hard in de korte hoek geschoten door Joeri Stange, 2-0. Enkele minuten was het weer raak en was het wederom de uitblinkende Rick Kruit die de aangever was na een sterke individuele actie. Hij zette de bal netjes voor en aanvaller Joeri Stange hoefde de bal alleen nog maar binnen te lopen, 3-0 en normaal gesproken wedstrijd gespeeld. Enkele minuten later was het toch ASC met de aansluitingstreffer. In eerste instantie redde Jesper Oudshoorn nog op een hard schot van de zijkant, maar in de rebound werd de bal vanuit het midden hard in de hoek geschoten, stand 3-1. In het vervolg van de wedstrijd drong KDO aan voor de 4-1 en bleef het sterkere team. Tien minuten voor tijd kwam dan eindelijk de verlossende 4-1 op het scorebord te staan. Middenvelder Bart van der Tol ontving de bal op de rand van het zestienmeter gebied en met gevoel lag hij de bal in de rechter bovenhoek. Keeper kansloos en wedstrijd definitief beslist.

Deze nuttige overwinning zorgt ervoor dat KDO weer de lijstaanvoerder van 3A is. Buurman FC Aalsmeer won dit weekend van titelfavoreit Alphen, voor de mannen van Raymond de Jong was dit natuurlijk een gunstig resultaat. De voorsprong op de nummer twee Alphen kan bij het winnen van het inhaalduel tegen WVC vergroot worden naar maar liefst 5 punten en een voorsprong van 8 punten op FC Aalsmeer. Het inhaalduel tegen WVC wordt aankomende zondag thuis gespeeld om 14.00 uur.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Nick Smits, Jim Klijn, Timo Kas, Erik Verbruggen, Menno Lingeman, Thijs Plasmeijer, Bart van der Tol, Rick Kruit, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door Sven Vlasman.

Laatst bewerkt op: 21 februari 2017 08:41

Na de ijzersterke winstpartij tegen Van Nispen van twee weken geleden waren Raymond de Jong en zijn jonge selectie erop gebrand om deze mooie prestatie een passend vervolg te geven. De trainer kon niet over een geheel complete selectie beschikken. Verdediger Mitchel Smits is geblesseerd, terwijl Joris Kortenhorst en Bart … Lees meer »