001 - DenOuden
Familieschaak bij schaakvereniging Denk en Zet

Familieschaak bij schaakvereniging Denk en Zet


Geplaatst op: 22 februari 2017

Eens per jaar plannen we een alternatieve lesavond. De jeugdleden mogen dan iedereen meenemen om een avondje gezellig mee te schaken. Vooraf aanmelden was verplicht. Ze moesten het niveau van hun familie inschatten door het invullen van een lijst met zes niveaus. Ook konden ze kiezen tegen wie ze wilden spelen. Met een mooie opkomst van 21 gastspelers was de zaal goed gevuld. Na een snelle indeling door Kees, een welkomstwoord en wat informatie, werden de handen geschud en de eerste stukken in stelling gebracht. Twee minuten later kwam de eerste uitslag al binnen, winst door Herdersmat. De partij kan dan al in vier zetten beslist zijn. Dit kan komen door minder ervaring of het niet herkennen van de aanval en dan is het schrikken. Bij tijd over mocht er van kleur of speler gewisseld worden voor een nieuwe of revanche partij. De niveaus waren aardig goed ingeschat want er werden veel lange en spannende partijen gespeeld.
De wisselende samenstelling, jong en oud, is al een feestje om te zien.
Bij de denksport is het, zoals het hoort, stil, maar de euforie komt bij winst, remise of verlies. Het uur vloog om. Door de leuke en positieve reacties plannen we het volgend seizoen weer in.
Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Familieschaak bij schaakvereniging Denk en Zet

Eens per jaar plannen we een alternatieve lesavond. De jeugdleden mogen dan iedereen meenemen om een avondje gezellig mee te schaken. Vooraf aanmelden was verplicht. Ze moesten het niveau van hun familie inschatten door het invullen van een lijst met zes niveaus. Ook konden ze kiezen tegen wie ze wilden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: