V.V. Atalante dames 3 niet schoon, toch fris

Geplaatst op: 26 februari 2017

Afgelopen vrijdag speelde dames 3, gesponsord door GT.Bunck, zo aan het begin van de voorjaarsvakantie een thuiswedstrijd tegen Oradi/Omnia D2. Volgens de altijd kloppende prognose (not!) van de NeVoBo zou het een vijfsetter worden met winst voor Atalante. Een interessante prognose, aangezien dames 3 de tweede plek bezet en Oradi op de elfde plaats staat met ruim 50 punten verschil. Atalante was van plan er alles aan te doen deze prognose niet te volgen. Na een kleine anderhalf uur mocht Atalante wederom een 4-0 overwinning bijschrijven; soepel ging het echter allerminst.

De eerste set kwam Atalante niet heel goed uit de startblokken. Het team oogde nerveus en speelde niet zuiver. Zowel de service- als de rallypass waren niet netjes en dus was het spel aan het net ook voorspelbaar. Atalante kwam onvoldoende tot scoren en verdedigde veel te traag. Zo kon het gebeuren dat Oradi geheel tegen de verwachting in op voorsprong kwam. Gelukkig kan Atalante altijd terugvallen op een sterke service. Atalante kwam langszij, maar moest helaas direct weer toezien hoe Oradi met een goede service nogmaals de voorsprong nam. Het verschil in ervaring bracht Atalante naar de overwinning in deze eerste set (25-19).

De tweede set was het spel niet veel beter. Atalante bleef veel te traag bewegen en de passing bleef ver ondermaats. In goede doen zou Atalante over de tegenstander heen moeten walsen, maar net als de uitwedstrijd eerder in het seizoen, verzaakte Atalante ook dit keer weer het voortouw te nemen. De thuisploeg ging mee in het tempo van de tegenstander en dat ligt Atalante niet. Time-outs en wissels waren nodig om het tij te kunnen keren. Deze set zorgden twee goede servicebeurten voor het verschil aan het einde van de set. Met hangen en wurgen nam Atalante een 2-0 voorsprong (25-21).

De derde set kwam Atalante beter uit de startblokken. Helaas kon het goede spel niet vastgehouden worden en ging Atalante weer mee in het tempo van Oradi. Aan het einde van de set zorgde een verrassende positiewissel bij de thuisploeg voor de winst in de set. Eer dat de tegenstander het door had, was de set beslist in het voordeel van de Vinkeveense equipe. Met 25-20 ging ook set 3 naar Atalante.

De vierde set speelde Atalante met twee spelverdeelsters, waardoor er constant drie aanvalsters aan het net waren. Daarnaast werd de pass beter gebracht en kwamen de aanvalsters beter tot scoren. Het spel was nog steeds niet altijd om over naar huis te schrijven, maar het was in ieder geval weer stabiel. Dankzij goede aanvallen en wederom een sterke service pakte Atalante de laatste set met 25-14.

Door deze 4-0 overwinning neemt Atalante de koppositie weer over van VCH D3. Met één wedstrijd minder gespeeld en twee punten voorsprong ziet het er nog altijd rooskleurig uit voor de Vinkeveense dames. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen, waarin nog 35 punten te verdienen zijn. Het team heeft nu bijna twee weken vrij en speelt op woensdag 8 maart de volgende wedstrijd in Haarlem tegen Spaarnestad D9.

Afgelopen vrijdag speelde dames 3, gesponsord door GT.Bunck, zo aan het begin van de voorjaarsvakantie een thuiswedstrijd tegen Oradi/Omnia D2. Volgens de altijd kloppende prognose (not!) van de NeVoBo zou het een vijfsetter worden met winst voor Atalante. Een interessante prognose, aangezien dames 3 de tweede plek bezet en Oradi … Lees meer »