‘Off-day’ KDO levert toch nog een punt op tegen WVC

Geplaatst op: 26 februari 2017

Na twee overwinningen op rij na de winterstop, kwam afgelopen zondag WVC op bezoek in De Kwakel. In de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren de Kwakelaars met 3-0 van het team uit Oude Wetering. Kortom, KDO was uit op eerherstel tegen de nummer tien uit de 3e klasse A. Trainer Raymond de Jong kon tegen WVC niet beschikken over Rick Kruit (acht hechtingen in zijn been na een bedrijfsongeval) en de geschorste Thijs Plasmeijer. Daarentegen waren Joris Kortenhorst en Bart Hoving teruggekeerd van hun wintersportvakantie.

In de eerste helft kwam de wedstrijd erg moeizaam op gang. De Kwakelaars speelden tegen de wind in, waarbij het voor KDO lastig bleek om het positiespel goed te verzorgen. Veelvuldig werd de bal door de lucht gespeeld, terwijl er over de grond veel meer te halen was. Menno Lingeman was in de 13e minuut toch dichtbij het eerste doelpunt van de middag, maar zijn schot kon ternauwernood op de paal worden getikt door de doelman van WVC. De bezoekers hadden in het eerste verdrijf echter meer kansen dan de trotse koploper. WVC kon echter hun mogelijkheden niet bekronen met een openingsdoelpunt. Dit was mede te danken aan de alerte sluitpost van KDO: Jesper Oudshoorn.

De Kwakelaars bleven worstelen met hun spel, maar waren in de 35e minuut wel erg efficiënt in de afronding. Bart van der Tol ontving de bal aan de linkerkant van het veld en speelde de bal strak in voeten van Joeri Stange, Stange stond op rechts vrij, omspeelde een tegenstander en schoot de bal hoog in de korte hoek, 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de rust golfde het spel op en neer, waarbij de centrumspits van WVC al snel een kans kreeg op de gelijkmaker, maar hij wist de bal in kansrijke positie niet goed te raken. De bezoekers lieten zich steeds meer gelden en uiteindelijk viel in de 70e minuut de verdiende gelijkmaker. Na een cornerbal vanaf de linkerkant tastte doelman Jesper Oudshoorn ongelukkig mis. De bal viel naar beneden, waarna de spits van WVC vlak voor de doellijn de 1-1 kon binnentikken. WVC kreeg steeds meer vertrouwen in De Kwakel en KDO mocht van geluk spreken dat het geen 1-2 werd. Eerst belandde een afstandsschot van de aanvoerder op de paal en even later tikte Jesper Oudshoorn de bal net over na een schot van de nummer negen van WVC. Toch kon KDO deze mindere wedstrijd vlak voor tijd bekronen met een onverdiende driepunter. Joeri Stange soleerde in de 89e minuut door de verdediging van WVC heen en wist Mathijs van Rijn te bereiken. Van Rijn schampte de bal op drie meter van het doel, waardoor zijn inzet niet krachtig genoeg was voor de winnende treffer.

Al met al was het een teleurstellende middag voor KDO, maar op basis van de gehele wedstrijd was een puntendeling meer dan terecht te noemen. Teveel spelers haalden hun gebruikelijke niveau niet tegen WVC, terwijl de bezoekers sterk voor de dag kwamen. Na afloop waren er logischerwijs sombere gezichten aan Kwakelse zijde, maar feit was wel dat KDO één punt is uitgelopen op nummer 2 Alphen. Met nog tien wedstrijden te gaan hebben de Kwakelaars nu drie punten meer dan Alphen en zes punten voorsprong op Aalsmeer. Laatstgenoemde ploeg is volgende week de tegenstander in een spraakmakende ‘clash’ tussen beide titelkandidaten. KDO zal in Aalsmeer duidelijk uit een ander vaatje moeten gaan tappen dan vandaag, maar dat zal vast gaan lukken met veel Kwakelse steun!

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Nick Smits, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen, Menno Lingeman, Dennis Pappot (65e Bart Hoving), Jim Klijn, Mathijs van Rijn, Bart van der Tol en Joeri Stange.

Na twee overwinningen op rij na de winterstop, kwam afgelopen zondag WVC op bezoek in De Kwakel. In de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren de Kwakelaars met 3-0 van het team uit Oude Wetering. Kortom, KDO was uit op eerherstel tegen de nummer tien uit de 3e klasse A. … Lees meer »