BlomBlom Mijdrecht
Marathonschaatsster  Melissa van Pierre zet kroon op topseizoen

Marathonschaatsster Melissa van Pierre zet kroon op topseizoen


Geplaatst op: 27 februari 2017

Marathonschaatsster Melissa van Pierre is bezig aan absoluut het beste seizoen in haar loopbaan. De 24-jarige Mijdrechtse heeft in haar tweede jaar bij Team Port of Amsterdam alle puzzelstukjes op haar plek gekregen. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen heeft zij  met een 5e plek het eindklassement van het Zesbanentoernooi bij de dames gewonnen!

Het Zesbanentoernooi is een klassement dat verreden wordt over zes ijsbanen en elke ijsbaan wordt twee keer aangedaan. De laatste wedstrijd werd afgelopen zondag 26 februari verreden bij de Vechtse Banen in Utrecht. Melissa verdedigde een voorsprong van 4.8 punt op haar directe concurrent Floor Besteman. Na een spannende wedstrijd bleef Melissa haar concurrente in de eindsprint net één plek voor en stelde hiermee haar leiderspositie veilig.

Melissa is vanaf jongs af aan lid van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis. Vanaf 2015 komt Melissa uit voor Team Port of Amsterdam binnen het marathonschaatsen. Het hele seizoen stond de rijdster uit Mijdrecht bovenaan in het klassement. Na een ongelukkige race in Rotterdam maakte ze het voor zichzelf weer even spannend. Gelukkig herpakte zij zich snel en stelde ze in Alkmaar en de laatste wedstrijd in Utrecht orde op zaken.

Melissa demonstreerde de afgelopen maanden haar vorm op kunstijs, maar liet op de Weissensee zien dat ze op natuurijs ook een aardig potje kan schaatsen. De afgelopen editie van de Weissensee heeft Melissa meegereden bij de landelijke wedstrijd dames en binnen de Regio cup scoort ze regelmatig punten. Haar prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven binnen de ijswereld. Volgend seizoen maakt Melissa de stap naar de landelijke A-dames binnen Team Port of Amsterdam. Hiermee promoveert ze naar het hoogste niveau van Nederland binnen het marathonschaatsen.

“Ik ben superblij met mijn overwinning binnen het Zesbanentoernooi en ik kijk er naar uit om volgend seizoen bij de A-dames te mogen rijden.” Aldus de dolgelukkige winnares. Volgend seizoen gaan we ongetwijfeld meer horen van de marathonschaatsster uit Mijdrecht. Dan gaan wij zien of Melissa het hoogste niveau binnen het marathonschaatsen aan kan.

Laatst bewerkt op: 27 februari 2017 12:53

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Marathonschaatsster Melissa van Pierre zet kroon op topseizoen

Marathonschaatsster Melissa van Pierre is bezig aan absoluut het beste seizoen in haar loopbaan. De 24-jarige Mijdrechtse heeft in haar tweede jaar bij Team Port of Amsterdam alle puzzelstukjes op haar plek gekregen. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen heeft zij  met een 5e plek het eindklassement van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: