02 - Senior  sportief actief 2e week
JDRF ontvangt donatie van klanten BONI Mijdrecht

JDRF ontvangt donatie van klanten BONI Mijdrecht


Geplaatst op: 2 maart 2017

Via een statiegeldbonnen actie werd maar liefst €181,10 bijeen gebracht voor onderzoek type 1 diabetes.

Wat is type 1 diabetes?

Type 1 diabetes is een auto immuun ziekte die ontstaat doordat het afweersysteem insuline producerende lichaamscellen beschadigd en vernietigd. Hierdoor kan de alvleesklier het levensnoodzakelijke hormoon insuline niet meer zelf produceren. Type-1 diabetes wordt veelal op zeer jonge leeftijd gediagnosticeerd. Deze variant van diabetes is dus volledig anders dan de vorm type-2 diabetes die deels te wijten valt aan onze westerse levensstijl (voeding en te weinig bewegen), ouderdom (organen nemen in kwaliteit af) en genetisch bepaald.

Kenmerkend voorafgaand de behandeling van type-1 diabetes is; algehele malaise, vermoeidheid, extreme dorst, veel plassen, wazig zien en gewichtsverlies. Als niet tijdig wordt ingegrepen dan kan de patiënt in coma raken. Na de diagnose wordt direct gestart met het extern toedienen van insuline via injecties of pomptherapie. Dit vergt een 24/7 management van patiënt, ouders en naasten. Denk alleen maar aan circa 2000 keer per jaar via een vingerprik een bloedsuikermeting verrichten,  voor het eten je koolhydraten tellen, rekening houden met sportieve inspanningen! Met deze informatie is een basis voor een juiste regulatie mogelijk. Helaas zijn er factoren ( stress, pubertijd, hormonen, infecties, andere ziektes) die zich niet eenvoudig laten berekenen! Ouders en naasten van jonge T1D patiënten moeten continu alert zijn op een te lage bloedsuikerwaarde welke tot een ernstige coma kan leiden.

Wie is JDRF?

JDRF is de afkorting van: Juvenile Diabetes Research Foundation en heeft als taak het initiëren, financieren en stimuleren van onderzoek voor het behandelen, genezen en voorkomen van Type 1 Diabetes. Dit is mogelijk met hulp van sponsors en donateurs en ondernemers zoals in dit geval Boni die ons faciliteren.

Onderzoeksresultaten?

Hoewel er nog geen oplossing is gevonden voor de definitieve genezing zijn de ontwikkelingen enorm en zeer hoopgevend zonder een tijdpad te kunnen benoemen. Op onze site www.jdrf.nl leest u uitgebreid over onderzoeksresultaten. Ook tijdens informatie avonden voor type-1 diabeten  wordt hier uitgebreid aandacht aan geschonken de eerst volgende is 7 maart in het AFAS stadion (AZ) te Alkmaar zie jdrf.nl informatieavond .

JDRF is alle betrokken (Klanten, bedrijfsleiding Boni, MULTIMATE, en media) dankbaar voor hun hulp in de strijd tegen type-1 diabetes!

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

JDRF ontvangt donatie van klanten BONI Mijdrecht

Via een statiegeldbonnen actie werd maar liefst €181,10 bijeen gebracht voor onderzoek type 1 diabetes. Wat is type 1 diabetes? Type 1 diabetes is een auto immuun ziekte die ontstaat doordat het afweersysteem insuline producerende lichaamscellen beschadigd en vernietigd. Hierdoor kan de alvleesklier het levensnoodzakelijke hormoon insuline niet meer zelf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: