001 - Escaperoom aglemeen
Verkeershinder door groot onderhoud Geerbrug N212 in Wilnis

Verkeershinder door groot onderhoud Geerbrug N212 in Wilnis


Geplaatst op: 8 maart 2017

Vanaf donderdagavond 9 maart tot maandagochtend 13 maart voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit op en langs de Ingenieur Enschedeweg (N212) in Kamerik en Wilnis. De werkzaamheden betreffen het kappen van verkeersonveilige bomen op twee locaties en groot onderhoud aan de Geerbrug zodat deze in een goede conditie blijft.
 
De werkzaamheden geven hinder voor het verkeer. Vanaf vrijdagavond 10 maart tot maandagochtend 13 maart is een gedeelte van de N212 afgesloten voor doorgaand verkeer.

WERKZAAMHEDEN N212 EN VERKEERSMAATREGELEN

De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd:

1. DONDERDAGAVOND 9 MAART, 20:00 UUR TOT VRIJDAGOCHTEND 10 MAART, 06:00 UUR:
Rooien van 35 verkeersonveilige bomen bij Teckop/Oortjespad in Kamerik (gemeente Woerden).

Verkeersmaatregelen
De kap bij Teckop kan met een halve wegafzetting worden uitgevoerd. Het verkeer wordt beurtelings langs de werkzaamheden geleid. Dit kan leiden tot enige vertraging.

2. VRIJDAGAVOND 10 MAART, 20:00 UUR TOT ZATERDAGOCHTEND 11 MAART, 07:00 UUR:
Start rooien van ruim 275 verkeersonveilige bomen tussen de Dorpsstraat/Oudhuijzerweg en de Bovendijk in Wilnis (gemeente De Ronde Venen).

Verkeersmaatregelen
Voor deze werkzaamheden moet de Ingenieur Enschedeweg worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de Dorpsstraat/Oudhuijzerweg en de Bovendijk in Wilnis. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N201/A2/N401

3. ZATERDAGOCHTEND 11 MAART, 07:00 UUR TOT MAANDAGOCHTEND 13 MAART, 05:30 UUR:
Vervolg rooien bomen en uitvoeren groot onderhoud aan de Geerbrug in Wilnis.

Verkeersmaatregelen
Voor deze werkzaamheden moet de Ingenieur Enschedeweg worden afgesloten voor alle verkeer tussen de Dorpsstraat/Oudhuijzerweg en de Lange Meentweg (N463) in Wilnis. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N201/A2/N401.

BEREIKBAARHEID

Via lokale omleidingsroutes blijven alle panden bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Ook de camping en de golfclub blijven via een omleiding over de Bovendijk bereikbaar.
Bij calamiteiten wordt snelle doorgang verleend aan de hulpdiensten.
De afsluiting rond de brug geldt ook voor fietsers. Zij worden ter plaatse met hun fiets met een pendelbusje omgereden.
Het OV rijdt de omleidingsroute zoals aangegeven.

De verkeersmaatregelen zijn afgestemd met Rijkswaterstaat, de gemeenten Woerden en De Ronde Venen, de hulpdiensten en het openbaar vervoer. De werkzaamheden waarvoor de weg moet worden afgesloten, zijn gepland in een weekend waardoor er minder hinder is voor het verkeer. Het kappen van de bomen en het onderhoud van de brug vinden gecombineerd plaats zodat de weg niet meer dan één weekend dicht hoeft.

INFORMATIE OVER DE BOMEN EN DE BRUG

De bomen die worden gekapt zijn populieren, iepen en essen. Ze zijn oud en er breken gemakkelijk takken uit. Dit vormt een gevaar voor de verkeersveiligheid. Ook staan veel bomen erg dicht op de weg. De bomen tussen de Dorpsstraat/Oudhuijzerweg en de Bovendijk zouden al eerder worden gekapt, tijdens het groot onderhoud van de weg in het najaar van 2016. Het kappen is toen uitgesteld omdat de bomen een vliegroute bleken te zijn voor vleermuizen. Omdat er voor de vleermuizen een alternatieve route gevonden is, worden de bomen alsnog gekapt. De nieuwe vleermuisroute loopt via de Wilnisse Zuwe, waar de gemeente De Ronde Venen een aantal nieuwe bomen tussen de bestaande bomen heeft bijgeplant.

De gekapte bomen worden voor een deel vervangen. Wilnis krijgt 25 nieuwe eiken ter hoogte van de verkeerslichten Dorpsstraat/Oudhuijzerweg en in overleg met de gemeente Woerden worden er in het voorjaar nieuwe bomen geplant bij de N405 in Kamerik.

De Geerbrug is toe aan een onderhoudsbeurt. Regulier groot onderhoud is noodzakelijk om de brug in een goede conditie te houden en storingsvrij te laten draaien. De oplegging aan de onderkant van het brugdek wordt vervangen en er worden werkzaamheden verricht in de balastkist, onder de brug. Door de werkzaamheden voor het begin van het vaarseizoen uit te voeren, is er minder overlast voor het vaarverkeer.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkeershinder door groot onderhoud Geerbrug N212 in Wilnis

Vanaf donderdagavond 9 maart tot maandagochtend 13 maart voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit op en langs de Ingenieur Enschedeweg (N212) in Kamerik en Wilnis. De werkzaamheden betreffen het kappen van verkeersonveilige bomen op twee locaties en groot onderhoud aan de Geerbrug zodat deze in een goede conditie blijft. De werkzaamheden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: