01 - Autocross Abcoude
Brons voor Daniël Giacon op EJK

Brons voor Daniël Giacon op EJK


Geplaatst op: 5 maart 2017

Het Nederlandse cadettenteam (U17), met Aalsmeerder Daniël Giacon als aanvoerder, heeft een historische bronzen medaille gehaald op het wapen floret op de Europese Jeugdkampioenschappen in Plovdiv, Bulgarije.

 

Daniël Giacon behaalde eerder op het individuele toernooi van het EJK al een vijfde plek. Het was voor de derde maal op rij dat hij de top 8 van Europa wist te bereiken. Een bijzondere prestatie, maar de felbegeerde medaille bleef opnieuw uit. Terugkeren naar Aalsmeer zonder plak was voor hem geen optie, dus zette hij zijn beste schermen in voor het equipe.

Het team begon met een vrijstelling en daarna winst op Servië (45-35). Het sterke Denemarken was de tegenstander in de kwartfinale en werd met 45-41 verslagen, mede dankzij de winnende punten van Daniël die de ontmoeting overtuigend kon afsluiten. Frankrijk was in de halve finale vervolgens met 24-45 duidelijk te sterk, maar het Nederlandse team toonde uitstekende veerkracht en wist zich op de laden voor de partij tegen Polen om het brons.

Ook hier was er weer een glansrol voor Daniël, die een achterstand aan het begin omdraaide door 7-4 te winnen. De voorsprong hield geen stand, maar weer stond de schermer van SchermCentrum Amsterdam (SCA) klaar voor een inhaalrace en won met 6-1. Een minimale voorsprong werd vastgehouden tot de laatste partij, waarin de overwinning overduidelijk werd binnengehaald door een 7-1 winstpartij van Daniël. Met de stand 45-18 was het brons een feit.

Daniël komt deze week ook nog met de Junioren (U20) in actie, zowel individueel als met het team en zal Nederland ook op de Wereld Jeugd Kampioenschappen begin april vertegenwoordigen.

Om zich te kunnen blijven ontwikkelen is Daniël op zoek naar sponsors. Alle informatie over Daniël en sponsoring staat op zijn website www.danielgiacon.nl.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brons voor Daniël Giacon op EJK

Het Nederlandse cadettenteam (U17), met Aalsmeerder Daniël Giacon als aanvoerder, heeft een historische bronzen medaille gehaald op het wapen floret op de Europese Jeugdkampioenschappen in Plovdiv, Bulgarije.   Daniël Giacon behaalde eerder op het individuele toernooi van het EJK al een vijfde plek. Het was voor de derde maal op rij dat hij de top … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: