De Vinken A1 beloont zichzelf (nog) niet

Geplaatst op: 6 maart 2017

Slechts bij winst zou EKVA blijven meedoen. De Vinken A1 staat er een stukje gunstiger voor. Bij winst kunnen ze – met nog twee wedstrijden te gaan – alleen kampioen zijn. Bij een gelijkspel is een eerste plaats ook zeker, al kan een andere concurrent (Luno) dan nog op gelijke hoogte komen.

Kortom, De Vinken A1 heeft alles nog in eigen hand. Met de van een enkelblessure teruggekeerde Deena Dankelman, Lotte Bouwman, Bart van Eenennaam en Finn Kroon in de verdediging en Fenne Claassen, Lisa van Diemen, Timo Pronk en Dylan Bras in de aanval begon de ploeg ietwat onrustig.

De eerste minuten werden gekenmerkt door plaatsfouten en matige schoten. Lisa van Diemen was het die de ban doorbrak en De Vinken op een 0-2 voorsprong zette. Slordig verdedigen gaf de ploeg uit Almere kans om weer snel langszij te komen: 2-2. Zonder echt goed te spelen nam De Vinken het heft in handen en liep het uit naar 3-6. Maar in de laatste paar minuten voor rust gaf het deze voorsprong weer bijna in het geheel weg: 5-6.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een iets beter De Vinken dat dit maar niet in score wist uit te drukken. EKVA kon in het spoor blijven en werd niet genoeg onder druk gezet, terwijl deze ploeg toch echt geen hoogvlieger bleek te zijn. Desondanks nam De Vinken elke keer een paar punten voorsprong. Alleen gaf het die veelal weer net zo snel uit handen. Kenmerkend voor de wedstrijd waren de laatste vier minuten. Lisa van Diemen scoorde met haar vierde treffer 8-10. De wedstrijd leek beslist. Maar ook nu weer was het EKVA dat terug kon komen en zelfs in de laatste seconde de gelijkmaker (10-10) wist te maken.

Hoewel de Vinkeveners met dit resultaat al minimaal gedeeld kampioen zijn, was er van blijdschap niet veel te merken. Volgende week wacht de herkansing. Dan komt EKVA naar Vinkeveen. Wanneer De Vinken er dan nog een schepje bovenop weet te doen en meer overtuigd is van de eigen kwaliteiten, dan kan het kampioenschap echt gevierd worden.

In een nogal sfeerloze sporthal in Almere trad De Vinken A1 afgelopen zaterdag aan tegen een van de naaste concurrenten, het plaatselijke EKVA A3. Voor de tegenstanders was het de laatste kans om nog aanspraak te blijven maken op de titel. Slechts bij winst zou EKVA blijven meedoen. De Vinken … Lees meer »