001 - Escaperoom aglemeen
Bestuurders Greenport Aalsmeer op bezoek bij Parfum Flower Company

Bestuurders Greenport Aalsmeer op bezoek bij Parfum Flower Company


Geplaatst op: 7 maart 2017

Burgemeester Jeroen Nobel, wethouder Ad Verburg en Marcel Brans, bestuurders van de Greenport Aalsmeer, waren vorige week op bezoek bij Parfum Flower Company op de locatie waar het bedrijf een winkel annex workshopruimte, proeftuin en kwekerij laat bouwen. Oprichter Wouter de Vries wil bloemisten en consumenten laten zien en ervaren hoe je op een duurzame, innovatieve wijze geurende rozen kunt kweken.

Wouter de Vries, directeur Parfum Flower Company: “Om rozen langer houdbaar te houden zijn ze hun geur vrijwel kwijt geraakt. Onze rozen ruiken zoals een roos hoort te ruiken. We kweken uitsluitend rozen van de hoogste kwaliteit, maar hebben ook duurzaamheid en verantwoord ondernemen hoog in ons vaandel staan. Op onze kwekerij Kenia hebben we oog voor het welzijn van onze medewerkers en hun gezinnen, maar we werken ook met lokale kwekers uit Aalsmeer. Ik wil jongeren van het Wellantcollege inspireren met onze manier van werken. Het gaat niet alleen over verduurzaming maar ook over innovatie en kennis. We zijn bijvoorbeeld met een universiteit in gesprek over voedingsstoffen in rozen, we moeten blijven vernieuwen in de branche.”

Burgemeester Jeroen Nobel, voorzitter stichting Greenport Aalsmeer: ”Aalsmeer heeft jonge, innovatieve ondernemers zoals Wouter de Vries nodig om de sierteeltsector verder te ontwikkelen en concurrerend te blijven. Het is fantastisch om te zien hoe Parfum Flower Company experimenteert met innovatie en duurzaamheid, een sociaal gezicht heeft maar ook de typische Aalsmeerse ondernemingsgeest uitstraalt.”

Wethouder Ad Verburg, bestuurder Kennis en Innovatie van de Greenport Aalsmeer, is onder de indruk: "Een bedrijf zoals Parfum Flower Company is een voorbeeld voor de sector. Kleinschalig, maar verbonden met de wereldhandel en de jonge generatie ondernemers in Aalsmeer. Het is mooi te zien dat zij op allerlei terreinen bezig zijn met innovatie en verduurzaming. Daar kunnen we als Greenport Aalsmeer een rol in spelen.”

Marcel Brans, bestuurder Kennis & Innovatie Greenport Aalsmeer: “De Greenport Aalsmeer helpt sierteeltondernemers uit de regio door verbinding te leggen tussen kennisinstituten en ondernemers. Wij creëren gezamenlijk projecten, waar wij in samenwerking financiering voor zoeken.”

Parfum Flower Company kweekt en verkoopt, via groothandels en bloemisten, geurende rozen van de beste kwaliteit. Meer dan 100 exclusieve soorten rozen: pioenvormige en klassieke Engelse tuinrozen, oude, vergeten soorten maar ook nieuwe varianten. Trouw aan haar naam selecteert het bedrijf de rozen op vorm maar vooral op geur. De bloemen worden geïmporteerd uit Kenia, Ecuador en Colombia en komen voor een deel ook uit Aalsmeer zelf. De rozen van Parfum Flower Company worden gebruikt voor huwelijken en partijen en zijn verkrijgbaar bij de betere bloemist. Een groot deel van de verkoop is bestemd voor de export, met name de Europese markt, Rusland en de Verenigde Staten.  

Greenport Aalsmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. De Greenport bundelt de kennis en kunde van vele partijen om de internationale concurrentiepositie van de regio te versterken. Op die manier helpt Greenport Aalsmeer ondernemers vooruit. In het bestuur van de Greenport zitten vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, bedrijfsleven en (onderwijs)instellingen.


Laatst bewerkt op: 7 maart 2017 16:20

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bestuurders Greenport Aalsmeer op bezoek bij Parfum Flower Company

Burgemeester Jeroen Nobel, wethouder Ad Verburg en Marcel Brans, bestuurders van de Greenport Aalsmeer, waren vorige week op bezoek bij Parfum Flower Company op de locatie waar het bedrijf een winkel annex workshopruimte, proeftuin en kwekerij laat bouwen. Oprichter Wouter de Vries wil bloemisten en consumenten laten zien en ervaren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: