001 - Homan Zonnepanelen
Raad van State: Minister mocht 130 per uur op de A2 instellen

Raad van State: Minister mocht 130 per uur op de A2 instellen


Geplaatst op: 8 maart 2017

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu mocht de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen in de avond en nacht naar 130 km per uur verhogen. De Raad van State heeft vandaag alle bezwaren tegen het verkeersbesluit van de minister ongegrond verklaard. Daartegen is geen hoger beroep mogelijk. 

Sinds 2012 is de maximumsnelheid op het traject feitelijk ’s avonds en ’s nachts al verhoogd naar 130 kilometer per uur. Overdag geldt nog de limiet van 100 kilometer per uur, maar ook daarover heeft de minister in januari aangekondigd dat die limiet omhoog gaat naar 130 kilometer per uur.
De gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen tekenden met een aantal inwoners van Maarssen beroep aan tegen het besluit van de minister in 2012. De rechtbank in Utrecht verklaarde in december 2015 hun bezwaren ongegrond.


Laatst bewerkt op: 8 maart 2017 10:39

Bron: Ad.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Raad van State: Minister mocht 130 per uur op de A2 instellen

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu mocht de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen in de avond en nacht naar 130 km per uur verhogen. De Raad van State heeft vandaag alle bezwaren tegen het verkeersbesluit van de minister ongegrond verklaard. Daartegen is geen hoger beroep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: